İçeriğe git

DAÜ ile Marmara Üniversitesi Ortak Uluslararası Tıp Programı Mezunları İstanbul’da Diplomalarını Aldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi ve Marmara Üniversitesi (M.Ü.) Tıp Fakültesi arasında ortak yürütülen Uluslararası Tıp Programı 2022-2023 Akademik Yılı 6. Dönem Mezunları, 21 Haziran 2023 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen tören ile diplomalarını aldılar. Düzenlenen söz konusu mezuniyet töreninde Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi-DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Uluslararası Tıp Programından mezun olan toplam 34 öğrenci diplomalarına kavuştu.

Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Süleyman Şehirli, M.Ü. Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Gündüz, Marmara Üniversitesi öğretim üyeleri, mezunlar ve aileler katıldı. Tören, mezunların M.Ü Rektörü Prof. Dr. Kurt, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hocanın, M.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şehirli ve DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçora eşliğinde alana girişi ve açılış konuşmaları ile başladı. 

“Tüm Mezunları Kutlarım”

Törende konuşan Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Süleyman Şehirli, öğrencilerin 6 yıl önce bu yola meraklı gözlerle başladıklarını belirterek, bu zorlu yolculuğu tamamlayacaklarından hiç şüphe duymadıklarını ifade etti. Prof. Dr. Şehirli “Fakültemiz kuruluşunun 40. yılında tıp eğitimi, araştırma ve sağlık hizmetinde çok önemli başarılar elde ederek, çok önemli bir marka olmuştur” diyerek, tüm mezunlara meslek hayatlarında başarılar diledi.

MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Gündüz gerçekleştirdiği konuşmasında öğrencilere seslenerek “Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ve Hastanelerimizde olağanüstü güzel zamanlar geçirdiniz. Bu zamanlar hem Tıp bilgisi ve pratiği ile hem de duruş ve kişilik olarak sizleri güçlendirdi. Bir Marmara Tıp mezununu ayıran değerli özelliklerinizi kazandınız. Hepinizi kutlarım” ifadelerini kullandı.

“Etik İlkelerin Savunucusu Olunuz”

DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr. Nahide Gökçora tüm mezunlara meslek hayatlarında başarılar dileyerek bugün Marmara Üniversitesi-Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Ortak Tıp Programının 6. Dönem mezunlarının diplomalarını aldığını vurguladı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Gökçora, “Her zaman teknolojik gelişmeleri takip edin. Sizlerin bu alandaki varlığı tüm bu gelişmelerin insana ve topluma yansıtılması ve en önemlisi de etik ilkeler ışığında uygulanması için çok önemlidir. Tüm hayatınız boyunca bu ilkelerin hep savunucusu olunuz” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Gökçora söz konusu mezuniyetin kendisi için ayrıca çok özel olduğunu belirterek, mezunları dekan olarak uğurladığı son mezuniyet töreni olduğunu vurguladı. Mezunlar ve öğretim üyelerinin duygu dolu anlar yaşadığı konuşmasında Prof. Dr. Gökçora, tüm öğrencilerin ilerideki başarıları ile gurur duyacağına emin olduğunu da sözlerine ekledi.  

“Ortak Tıp Programı Başarılı Mezunlar Yetiştirdi”

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın konuşmasına DAÜ hakkında verdiği bilgilerle başlayarak DAÜ-MÜ Uluslararası Ortak Tıp Programının 2012 yılından itibaren başarılı bir şekilde eğitim hayatına devam ederek mezunlar verdiğini bildirdi. Mezunların her birinin meslek hayatlarında başarılı olacağına inandığını belirten Prof. Dr. Hocanın, mezunlar ile  gururlandıklarının altını çizdi.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt ise “Eğitim süreciniz boyunca elde etmiş olduğunuz birikiminiz ve deneyiminizle bundan sonraki yaşamınızda insan sağlığına ve akademik hayata katkıda bulunmak, öğrendiklerinizi paylaşmak artık sizlerin en önemli görevlerinizden biridir. Hepinizin toplumun her kesiminde başarılı olacağınıza inanıyorum” dedi.

Yemin Ettiler

Konuşmaların ardından törene diploma takdimi ile devam edildi. 6 yılı başarı ile tamamlayıp dereceye giren Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi – DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi ortak program birincisi Dr. Salih Çanlar’a, ikincisi Dr. Fatma İrdem’e ve dönem üçüncüsü Dr. Göktürk Biner’e diploma, plaket ve hediye takdim edildi.

Törende öğrencilerin hazırladığı anılardan oluşan video sunumunun ardından törene katılan toplam 245 yeni hekime diplomaları verildi. Diploma takdiminin ardından Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Raci Yananlı eşliğinde hekimlik andı okundu ve yeni mezunlar yeminlerini edip geri sayım ile keplerini havaya fırlatıp yeni hayatlarına adım attılar.

Prof. Dr. Hocanın MÜ Rektörü Prof. Dr. Kurt’u Makamında Ziyaret Etti

MÜ Tıp Fakültesi mezuniyeti öncesinde DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, MÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt’u makamında ziyaret etti. Gerçekleştirilen söz konusu ziyaret sırasında uluslararası ortak tıp programının başarılarını ve iki eğitim kurumu arası olası iş birliklerinin geliştirilmesi üzerinde görüş alışverişinde bulunularak destek sözü alındı. Ayrıca, ziyaret sırasında uluslararası ortak tıp programının MÜ tarafından tanıtımının yapılması ve yeni YÖK onaylı programlar üzerinde de durularak ortak programların oluşturulması konularında destek verilmesi görüşüldü. Ziyaret sonunda Prof. Dr. Hocanın, Prof. Dr. Kurt’a DAÜ’ye ve Kıbrıs’a özgü hediye takdiminde bulundu.

MÜ Rektörü Prof. Dr. Kurt, içten misafirperverliği ile DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hocanın ve DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökçora’yı MÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine hediye takdiminde bulundu.