İçeriğe git

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü

Misyon

Doğu Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, 2006 yılında kurulmuş, ilk mezunlarını 2010 yılında vermiştir. Bölümün bünyesinde yalnızca Müzik Öğretmenliği Programı bulunmaktadır. Lisans öğrencilerine, 4 yıllık eğitim sürecinde verilen dersler üç farklı alanda toplanmıştır, bunlar; alan bilgisi, meslek bilgisi ve genel kültürdür. Her öğrenci bireysel özelliklerine uygun olan bir enstrümanı dört yıl boyunca çalmakla yükümlüdür. Ayrıca piyano dört yıl boyunca çalınması gereken zorunlu çalgıdır. Ses eğitimi alanında da öğrencilerimiz iki yıl boyunca bireysel ses, dört yıl boyunca ise koro dersini görmektedirler. Mezuniyet yılında ise öğrenciler bir yıl boyunca okullara staj yapmak üzere gitmektedirler.

Yönetim

Bölüm Başkanı:
Prof. SERDAR ÇETİN AYDAR

Genel Bilgi

Özel yetenek sınavına girebilmenin ön koşulu, T.C. uyruklu adayların, Yükseköğretime Geçiş Sınavı puan türlerinin herhangi bir dalından ÖSYM'nin belirlediği baraj puanını veya daha üzerini almaktır. Böylece, Müzik Öğretmenliği Programının düzenlediği özel yetenek sınavına girme hakkı kazanılır. KKTC vatandaşı olup KKTC'de veya KKTC dışında eğitim veren lise veya dengi bir okul mezunu veya mezun adayı öğrenciler ile lise öğrenimini kesintisiz (4 yıl) KKTC'de eğitim veren bir eğitim kurumunda tamamlayarak mezun olan veya olacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin programda burslu okumak için DAÜ Giriş ve Burs Sınavı'na girmeleri zorunludur. Ancak adayların bursları, Müzik Öğretmenliği Programı'nca yapılacak Yetenek Sınavı'nda aldıkları puana göre belirlenecektir. Türkiye ve KKTC dışından gelecek öğrencilere uygulanacak koşullara Undergraduate Admission linkinden ulaşılabilir.

Türkiye ve KKTC dışından gelecek öğrenciler için çok iyi derecede Türkçe bilmek ön koşuldur.

Yetenek sınavının nasıl yapıldığına dair örnek videoyu ilgili linki tıklayarak izleyebilirsiniz https://youtu.be/dYGXPAUikPg?feature=shared

Bölüm İmkanları

Bölümümüzde öğrencilerin toplu derslerinin yapıldığı video ve DVD çalarlı, klimalı, projektöre sahip derslikler, piyanolu, aynalı çalışma odaları, tam ve yarım kuyruklu piyanolar, bilgisayar destekli müzik eğitimi için dijital piyanolar ve öğrencilerin derslerinde kullanmaları amacıyla gitar, keman, viyola, viyolonsel, flüt ve blokflütler, org, akordeon, mandolin, orff çalgıları, perküsyon aletleri, davul ve zil setleri, bando zilleri ve bağlamalar bulunmaktadır.

Programlar

ProgramDereceYılBölüm
Müzik Öğretmenliği (Türkçe)Lisans / B.A.4 Güzel Sanatlar Eğitimi
Müzik Öğretmenliği (Türkçe Tezli)Yüksek Lisans / M.A.1 - 2 Güzel Sanatlar Eğitimi

Kayıt Büroları İletişim Numaraları ve İl Merkez Büroları İletişim Formu