İçeriğe git

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Bahar Dönemi Mezunları İçin Mesleki Yemin Töreni Düzenlendi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu, 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezunları için Mesleki Yemin Töreni düzenledi. 10 Temmuz 2023 Pazartesi günü, saat 10:00’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen törende 300’e yakın sağlık profesyoneli yemin etti. Söz konusu törene DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Demirel, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç ile fakülte öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Seray Kabaran

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyettik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seray Kabaran piyano dinletisi gerçekleştirdi.

Ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Birincisi Maya Charidi ve Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu, Ağız ve Diş Sağlığı Ön Lisans Programı birincisi Derya Gök mezunlar adına birer konuşma gerçekleştirdi. 

Mehtap Malkoç

“Büyük Bir Sorumluluk Gerektirir”

Yemin Töreni’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Malkoç, herkese hoş geldiniz diyerek bugün çok onur verici bir paylaşım için bir araya gelindiğinin altını çizdi. Fakültenin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) ilk Üniversitesi olan DAÜ’nün sağlık alanında açılan önemli fakültelerinden biri haline geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Malkoç, Fakültenin gerek ulusal gerekse uluslararası alanda çalışmalarına devam ettiğini ve bu bağlamda elde edilen akreditasyonların son derece önemli olduğunun altını çizdi.  

Öğrenci velilerine seslenen Prof. Dr. Malkoç, “Büyük bir özveri ile yetiştirdiğiniz çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz, bizler de sizlere alanında  donanımlı ve uzman gençler olarak teslim ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Malkoç, “Değerli meslektaşlarım, sizler çok iyi bir meslek seçiminde bulundunuz. Birer sağlık profesyoneli oldunuz. Bugün edeceğiniz yemin ile sorumluluğunuzun en büyük güvencesini vermek durumundasınız. Sizler insan hayatına dokunacaksınız. Empati yönünüz güçlü olsun. İnsan hayatına dokunmak büyük sorumluluklar gerektirir. Eminim ki sizler bu sorumlulukları başaracaksınız. Hepinizin yolu açık olsun.”  

Aykut Hocanın

“DAÜ’yü En İyi Şekilde Temsil Edeceğinize İnanıyorum”

Törende konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hocanın törene katılan herkese hoş geldiniz diyerek DAÜ’nün kurulduğu günden itibaren kalite standartlarını en üst seviyelere taşıyan kurumlardan biri olduğunu aktardı. DAÜ hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün yeni mezunları ile dünyanın her yerinde 75 bine yakın mezunu olacağının altını çizdi. DAÜ’nün sadece KKTC’nin değil bölgenin de en iyilerinden biri olması yönündeki hedefini vizyonu doğrultusunda ortaya koyduğunu aktaran Prof. Dr. Hocanın, bunu adım adım gerçekleştirdiğini ve THE tarafından yapılan sıralamaya göre DAÜ’nün dünyadaki en iyi genç üniversiteler sıralamasında 150 üniversite arasında yer aldığını aktardı. Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün söz konusu sıralamaya göre KKTC’de ve Kıbrıs Adası genelinde 1. sırayı elde ettiğini aktardı. 

Prof. Dr. Hocanın, Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunlarının en iyi şekilde eğitim aldıklarını belirterek, etik değerlere saygılı olarak DAÜ’yü en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını sözlerine ekledi. Tüm öğrencilere başarılar dileyen Prof. Dr. Hocanın, tüm mezunlara “Yolunuz açık olsun” dedi.  

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Hocanın ve Prof. Dr. Malkoç tarafından Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu birincilerine hediyelerinin takdim edilmesi ve birincilerin anı kütüklerine isimlerinin çakılması ile tören devam etti.

İlke ve Etik Değerlere Bağlılıkları Üzerine Yemin Ettiler

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Hemşirelik Bölümü, Sağlık Yönetimi Bölümü, Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü lisans mezunları ile Ağız ve Dış Sağlığı, Anestezi, Ameliyathane Hizmetleri, Diyaliz, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Radyoterapi, Tıbbi Görüntüleme ve Ortopedik Protez ve Ortez ön lisans programlarından mezun olan öğrenciler, Bölüm Başkanları ve Program Koordinatörleri eşliğinde kendi bölümlerine özgü olan yeminlerini okudular. 

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu mezunları mesleklerine başlamadan önce yemin ederek, meslek yaşamları boyunca uyacakları ilke ve etik değerler üzerine bağlılıklarını bu yemin ile ifade ettiler. Mezunlar, yeminlerini okumalarının ardından keplerini atarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.