İçeriğe git

DAÜ Lisans ve Ön Lisans Mezunları Diplomalarına Kavuştu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Ön Lisans ve Lisans Mezuniyet Töreni, 12 Temmuz 2023 Çarşamba günü, saat 19:00’da, DAÜ Yasin Düşüner Stadyumu’nda düzenlendi. Törene; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, UBP Genel Sekreteri ve Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, CTP Milletvekilleri Teberrüken Uluçay, Şifa Çolakoğlu ve Erkut Şahali, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Dünya Barış Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sağsan, Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, Rektör Yardımcıları, Senato Üyeleri, Öğretim Üyeleri, mezunlar ve aileleri katıldı. Tören DAÜ TV aracılığıyla, ulusal kanal BRT 2 ve DAÜ kurumsal sosyal medya hesapları üzerinden tüm dünyaya canlı olarak yayınlandı.

Rektör Prof. Dr. Aykut Hocanın, Rektör Yardımcıları, Senato Üyeleri ve akademisyenler eşliğinde mezunların coşkulu yürüyüşü ile başlayan törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından mezunlar adına Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı birincisi Aliona Manastırlı ile Turizm Fakültesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü birincisi Kupawaishe Lyna Manjengwa birer konuşma yaptılar.  Mezunlar konuşmalarında Şampiyon Melekleri de andılar. Mezunlar, konuşmalarının sonrasında geleneksel sembolik ağaç dikimi gerçekleştirdiler.

“Mezunların Başarıları DAÜ İçin En Büyük Değer”

Törende konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, 286’sı ön lisans ve 1,462’si ise lisans olmak üzere toplamda 1,748 mezunun diploma almaya hak kazandığını aktardı. DAÜ’nün dünyanın dört bir yanında 75 bine yakın başarılı mezunu olduğunu belirten Prof. Dr. Hocanın, mezunların başarılarının DAÜ için en büyük değer olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Hocanın tüm mezunları ve ailelerini tebrik etti.

“Mezunlarımızla Gurur Duyuyoruz”

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk de DAÜ’nün mezunlarıyla gurur duyduğunu vurguladı. Mezunlara seslenen Dr. Özcenk, DAÜ gibi bir üniversiteden mezun olmanın ardından hedefledikleri yerlere ulaşmanın önünde hiçbir engel kalmadığını, her şeyi başarabilecek bilgi, beceri ve donanıma sahip olarak yetiştirildiklerini belirtti. Dr. Özcenk tüm mezunları ve ailelerini tebrik etti.

“DAÜ Sadece Bir Üniversite Değil, Bir Yuvadır”

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, kendisinin 31 yıl önce DAÜ’nün ilk İşletme Yüksek Lisans diplomasını alan bir mezun olduğunu belirtti. DAÜ’nün sadece bir üniversite olmadığını, ayrıca herkesi kucaklayan ve tüm dertlere derman olan bir yuva olduğunu kaydeden Prof. Dr. Avcı, mezunların yalnızca KKTC’nin değil, bölgenin ve dünyanın en iyi üniversitelerinden birinden mezun olduklarının altını çizdi. Prof. Dr. Avcı, tüm mezunları yetiştiren meslektaşlarını tebrik ederek, tüm mezunları ve ailelerini tebrik etti.

“Tüm Mezunların Başarılı Olacağından Eminim”

KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, konuşmasında Şampiyon Melekler’i andı. DAÜ gibi dünya çapında bir üniversiteden iyi eğitim alarak mezun olan öğretmenlerin Şampiyon Melekler gibi ailelerinin gurur kaynağı çocuklar yetiştirmesini, DAÜ mezunu mühendislerin gittikleri coğrafyalarda insanları katletmeyecek binalar yapmalarını ve DAÜ mezunu hukukçuların insan haklarını kurmalarını diledi. Bakan Çavuşoğlu tüm mezunların başarılı olacağından emin olduğunu ifade ederek mezunları, onları yetiştiren hocaları ve mezunların ailelerini tebrik etti.

“Mezuniyetiniz İnsanlığa Hayırlı Olsun”

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, öğrencilerin mezuniyetlerinin insanlığa hayırlı olmasını diledi. Mezunların insanlık sevgisiyle gittikleri her yerde başarıyla hizmet etmeleri tavsiyesinde bulunan Töre, tüm mezunları, ailelerini ve onları yetiştiren akademisyenleri tebrik etti. Depremde Şampiyon Melekler ve hayatını kaybeden vatandaşların anılarını yaşatmanın görevleri olduğunu ifade eden Töre, deprem şehitlerini saygı ve rahmet ile andı. Töre, mezunların gidecekleri ülkelerde daima bağımsızlıktan yana olmalarını diledi.

“Mezunlarımıza Hayat Boyu Başarılar Diliyorum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, tüm mezunları ve ailelerini yürekten tebrik ederek onlara hayat boyu başarılar diledi. Hayatın esasında şimdi başladığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, mezunlara ülkelerinin gelişmesi ve kalkınması için yapacakları çalışmalarla insanlığa ve halklarına katkılarını önemsediklerini belirtti. Mezunları yetiştiren akademisyenleri de tebrik eden Cumhurbaşkanı Tatar, teknoloji ve teknolojiye bağlı her türlü iletişimin ve bilim etrafındaki dinamiklerin hayat boyu eğitimi vazgeçilmez bir hale getirdiğini ifade ederek, mezunların kendilerini değişen şartlara göre uyarlamalarının önemine işaret etti. Cumhurbaşkanı Tatar, Şampiyon Melekleri ve Anavatan Türkiye ile KKTC’den deprem felaketinde yaşamını yitirenleri de saygıyla andı.

Konuşmaların ardından fakülte ve bölüm birincilerine diplomaları ve ödülleri protokol tarafından takdim edildi. Sonrasında ise 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezunlarına diplomaları verildi. Tören, Rektör Prof. Dr. Aykut Hocanın ile Rektör Yardımcıları eşliğinde geri sayımın ardından keplerin havaya atılması ile son buldu.