İçeriğe git

DAÜ Doktora ve Yüksek Lisans Mezunları Diplomalarını Aldı

2022 – 2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Mezuniyet Töreni, 11 Temmuz 2023, Salı günü, saat 16:00’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. Törende 267 yüksek lisans ve 47 doktora mezunu diplomalarına kavuştu. DAÜ’nün ve DAÜ TV’nin sosyal medya hesapları aracılığıyla tüm dünyaya canlı olarak yayınlanan törene; Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili Hasan Küçük, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Rauf Denktaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, Dünya Barış Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sağsan,  Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Üyeleri, Rektör Yardımcıları, Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Hakan Ulusoy ve Müdür Yardımcıları, Senato Üyeleri, Öğretim Üyeleri, mezunlar ve aileleri katıldı.

Atakan Sarı

Tören, 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Mezunları’nın müzik ve alkışlar eşliğinde alana girişi ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Piyanist Atakan Sarı tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Müzik dinletisinin ardından sanatçı Sarı’ya DAÜ Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu tarafından çiçek takdiminde bulunuldu. Ardından yüksek lisans mezunları adına konuşma DAÜ Hukuk Fakültesi Yüksek Lisans Programı Mezunu Nisa Sunca ile doktora mezunları adına DAÜ Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektrik Mühendisliği, Doktora Programı mezunu Muhammad Sohail konuşma yaptı. Mezunlar DAÜ’de kaliteli bir eğitim aldıklarını ifade ederek, başarılarında kendilerine destek veren ailelerine, hocalarına ve arkadaşlarına teşekkür ettiler. Mezunlar aynı zamanda konuşmalarında Şampiyon Melekleri de andılar.

Aykut Hocanın

“Bir DAÜ Mezunu Olarak Fark Yaratınız”

Törenin açılışında konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, özverili çalışmalarından dolayı mezunları ve onlara daima destek olan ailelerini tebrik etti. Prof. Dr. Hocanın, mezunların ve ürettikleri eserlerin bilime kazandırılmasına katkıda bulunan hocalarına da teşekkürlerini sundu. DAÜ’nün tarihi, sahip olduğu akreditasyonlar ve çeşitli bağımsız dünya sıralamalarındaki konumu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün istikrarlı büyümesini ve sürdürülebilir başarı grafiğini kaliteli eğitim vererek, dünya standartlarında araştırma imkanları sunarak ve topluma hizmet misyonunu sürdürerek devam ettireceğinin altını çizdi. Prof. Dr. Hocanın, mezunların DAÜ’de edinmiş oldukları etik değerlere ve ilkelere daima sadık kalacaklarından en ufak bir şüpheleri olmadığını kaydederek, birer DAÜ mezunu olarak fark yaratmaları tavsiyesinde bulundu.

 Erdal Özcen

“DAÜ’de Yanan Bilim Meşalesini Gururla Taşıyacaksınız”

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk de konuşmasında DAÜ’nün kaliteli eğitim misyonu ile bilime her zaman en üst düzeyde katkı sağladığını belirtti. Dr. Özcenk, DAÜ’nün bilimin ışığında tüm dünyaya yayılmış donanımlı ve alanlarında uzman mezunlar yetiştirmekte olduğunu kaydetti. Mezunların DAÜ ailesinin bir parçası olduğunu ifade eden Dr. Özcenk, dünyanın çeşitli yerlerinde DAÜ’yü en iyi şekilde temsil edeceklerine olan inancının tam olduğuna vurgu yaptı. Dr. Özcenk, mezunların çok kaliteli bir üniversiteden mezun olduklarını ve dünyanın neresinde olursa olsun DAÜ’de yanan bilim meşalesini gururla taşıyacaklarından ve bilim yolunu daima aydınlatacaklarından hiçbir şüpheleri olmadığını aktardı. Dr. Özcenk, mezunların hayatlarında açmış oldukları bu yeni ve tertemiz sayfayı yepyeni başarılar ve mutluluklarla doldurmalarını diledi.

2022 – 2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Mezuniyet Töreni, Doktora program mezunlarına DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın tarafından diplomalarının verilmesi, doktora mezunlarının tez danışmanlarına ve eş tez danışmanlarına ise DAÜ VYK Başkanı Dr. Erdal Özcenk tarafından teşekkür plaketlerinin takdimi ile devam etti. Yüksek Lisans mezunlarına DAÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Hakan Ulusoy ve Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Kağan Günçe ile Prof. Dr. Ahmet Rizaner tarafından diplomalarının takdiminin ardından tören, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın eşliğinde 10’dan geriye sayılması ve öğrencilerin büyük bir coşkuyla keplerini havaya atması ile sona erdi.