İçeriğe git

Ekonomi Bölümü

Programlar

ProgramDereceYılBölüm
EkonomiDoktora / Ph.D.3,5 - 5 Ekonomi
Ekonomi (Tezsiz)Yüksek Lisans / M.S.1 - 1.5 Ekonomi
Ekonomi (Tezli)Yüksek Lisans / M.S.1 - 2 Ekonomi
Yönetim Ekonomisi (Türkçe Tezsiz)Yüksek Lisans / M.S.1 - 1.5 Ekonomi
Finansal Ekonomi (Türkçe Tezsiz)Yüksek Lisans / M.S.1 - 1.5 Ekonomi
EkonomiLisans / B.S.4 Ekonomi
Enerji Ekonomisi ve Finansı (Tezli)Yüksek Lisans / M.S.1 - 2 Ekonomi
Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları (Tezli)Yüksek Lisans / M.A.1 - 2 Ekonomi
Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları (Türkçe Tezli)Yüksek Lisans / M.A.1 - 2 Ekonomi
Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları (Türkçe Tezsiz)Yüksek Lisans / M.A.1 - 1.5 Ekonomi

Genel Bilgi

Doğu Akdeniz Üniversitesi, İşletme ve Ekonomi Fakültesi bünyesinde bulunan Ekonomi Bölümü, yerel öğrencilerin yanısıra heryıl Türkiye’den ve diğer birçok ülkeden öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Akademik personel ve öğrenciler açısından, programları ve sunulan imkanlar bakımından Avrupa ve Kuzey Amerikadaki birçok üniversite ile eşdeğer niteliktedir.

Kısaca, Ekonomi Bölümü farklı ülkelerden deneyimli akademik personelin yardımları ile modern iktisat çerçevesinde gelecek için deneyimli bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Yönetim

Bölüm Başkanı:
Prof. Dr. VEDAT YORUCU

Bölüm Başkan Yardımcıları:
Doç. Dr. KAMİL SERTOĞLU
Doç. Dr. ÇAĞAY COŞKUNER

Misyonumuz

Ekonomi Bölümü güncel bilgiler ve etkili fonsiyon becerileri ile donanımlı, artan yerel ve rekabetçi dünya koşullarına ayak uydurabilen öğrenciler yetiştirmeyi kendine misyon edinmiştir.

Eğitim standardlarımız Avrupa ve Amerika’da bulunan en iyi üniversitelerin eğitim düzeyi ile eşdeğer düzeydedir. Kuzey Kıbrıs, Türkiye ve çevre dünya ülkelerince profesyonel kalitemiz kanıtlanmış ve çeşitli kariyer dallarında mezunlarımız büyük başarıları ile kendilerini göstermiştir.

Genel Eğitim Kapsamı

İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nin temel amacı:

  • Bankacılık, İşletme, Ekonomi, Avrupa İlişkileri, Finans, Uluslararası İlişkiler, Bilgi Teknolojileri Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Politika ve Halkla İlişkiler alanında kendini kanıtlamış, günümüz dünyasında önemli öğrenciler yetiştirmektir.
  • Kadın ve erkek lider girişimleri hazırlama amacını güden programla tutarlı çalışmaları öneren, bireysel profesyonelliği hedefleyen, etkin yönetim anlayışını kavrayacak, takım çalışmasını mümkün kılacak elemanları yetiştirme hedefini belirlemiş bir programdır.

Bölüm İmkanları

Küreselleşen dünyada yarışabilecek bireyler yetiştirmeyi kendine hedef koyan Bölümümüz, bu hedef doğrultusunda hem eğitim dili olarak İngilizce'yi kullanmakta hem de verdiği eğitimde şu olanaklardan faydalanmaktadır:

  • İnternet bağlantılı bilgisayar laboratuvarları
  • Video, projektör, bilgisayar ve internet gibi hizmetlerin sağlandığı tam donanımlı Multimedya Odaları
  • Master ve Doktora öğrencileri için kurulan özel bilgisayar ve ekonomi araştırma odası
  • Gerek yurtiçi gerekse yurtdışı kamu ve özel kuruluşlarına ve şirketlere danışmanlık ve özel araştırma hizmetleri sunan “Ekonomi Araştırmaları Merkezi”
  • Öğrencileri ekonomi ile ilgili araştırmalara yöneltme doğrultusunda yenilenen bölüm web sitesi (http://economics.emu.edu.tr)
  • Devlet Daireleri ve Bakanlıklar ile sivil toplum ve özel şirket temsilcilerinin de davetli ve/veya sunucu olarak katıldığı Geleneksel Yıllık Ekonomi Sempozyumu
  • Öğrenci Sayısı 35'i geçmeyen sınıflar.

Akreditasyonlar

FIBAA: Foundation for International Business Administration Accreditation
Foundation for International Business Administration Accreditation
https://www.fibaa.org/
Akredite Edilmiş Programlar: Ekonomi (B.S.)

Kariyer Olanakları

Ekonomi Bölümü'nden mezun olan öğrencilerimiz, kazandıkları niteliklerle, hem özel sektörün hem de kamu sektörünün öncelikli olarak aradığı kişiler arasında yer alabilmektedirler. Ayrıca, ders programlarımızın küresel alandaki değişikliklere uyumlu olması ve İngilizce'nin öğretim dili olması nedeniyle, mezunlarımız, uluslararası kuruluş ve şirketlerde kolaylıkla iş bulabilmektedirler. Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu (İMF), Birleşmiş Milletler (UNOPS, UNDP, vs.), Dünya Ticaret örgütü, Avrupa Birliği kurum ve kuruluşları, çok uluslu şirketler ve danışmanlık büroları bunlardan birkaçıdır. Yurt içinde ise devlet daireleri, Merkez Bankası, ticari bankalar, Hazine, Borsa ve sivil toplum örgütleri de öğrencilerimizin sıklıkla görev aldıkları yerlerdir.

İletişim

Adres:
Ekonomi Bölümü
Ekonomi Bölümü, Jean-Jacques Rousseau Caddesi
Doğu Akdeniz Üniversitesi
Gazimağusa, Kuzey Kıbrıs
Mersin 10 Turkey

Tel: +90 392 630 1291
Faks: +90 392 365 1017
E-posta: fbe@emu.edu.tr
Web: economics.emu.edu.tr