─░├žeri─če git

Gastronomi Y├╝ksek Lisans Program─▒ (T├╝rk├že Tezli) (M.S., 1 - 2 Y─▒l)

Bilindi─či ├╝zere genelde turizm, ├Âzelde de gastronomi sekt├Âr├╝, emek-yo─čun bir sekt├Âr olup, ├Âzellikle orta ve ├╝st kademe y├Ânetici pozisyonlar─▒nda zaman zaman y├Ânetim s─▒k─▒nt─▒lar─▒n─▒n ya┼čanmas─▒ ka├ž─▒n─▒lmaz olmaktad─▒r. G├╝n├╝m├╝zde gerek T├╝rkiyeÔÇÖde gerekse Kuzey K─▒br─▒s T├╝rk Cumhuriyeti turizm sekt├Âr├╝nde e─čilim gastronomi turizmine do─čru kaymakta, T├╝rkiyeÔÇÖyi takiben ├╝lkemizde de ÔÇťsakin ┼čehirÔÇŁ ve buna ba─čl─▒ olarak ÔÇťyava┼č yemekÔÇŁ hareketleri g├╝n ge├žtik├že talep g├Ârmektedir. Gastronomi y├╝ksek lisans program─▒, Y├ľK taraf─▒ndan onaylanm─▒┼č olup 2019-2020 Akademik y─▒l─▒ndan itibaren Turizm Fak├╝ltesi b├╝nyesinde e─čitime ba┼člayacakt─▒r. ├ľzellikle lisans e─čitimine olan yo─čun talebe ba─čl─▒ olarak gastronomi alan─▒nda ├Â─čretim ├╝yesi a├ž─▒─č─▒ da ortaya ├ž─▒kmaktad─▒r. Bu a├ž─▒─č─▒ kapatabilmek ve yiyecek ve i├žecek end├╝strisi ile ilgili alanlarda bilgi birikimini art─▒rman─▒n yan─▒ s─▒ra, uygulamal─▒ e─čitimin kalitesini uluslararas─▒ d├╝zeyde akredite etmek, gastronomi e─čitiminde m├╝kemmele ula┼čmak ve sekt├Âr ile i┼čbirli─čini daha da g├╝├žlendirerek sekt├Âr├╝n beklentilerini kar┼č─▒layabilecek, vazge├žilmez niteliklere sahip mezunlar yeti┼čtirmek program─▒n ama├žlar─▒ olarak s─▒ralanabilir. S─▒ralanan bu ama├žlar ├žer├ževesinde program─▒ hedefleri:

  • Gastronomi ve Mutfak Sanatlar─▒ programlar─▒na akademisyen aday─▒ yeti┼čtirmek,
  • Yiyecek ve i├žecek sekt├Ârlerinde eksikli─či hissedilen, nitelikli ve e─čitimli y├Ânetici adaylar─▒n─▒n say─▒s─▒n─▒n artmas─▒na katk─▒ sa─člamak,
  • K─▒br─▒s mutfa─č─▒ ara┼čt─▒rmalar─▒na katk─▒ sa─člamak,
  • ├ľ─črencilerimizin bilgi ├╝reten ve bu bilgiyi geli┼čtirip uygulayabilecek beceri ve yetenekle donan─▒ml─▒ y├Ânetici adaylar─▒ olarak yeti┼čmesini sa─člayacak ┼čekilde analitik d├╝┼č├╝nme ve ileti┼čim becerilerini y├╝kseltecek, yarat─▒c─▒ ve ara┼čt─▒rmac─▒ olmalar─▒n─▒ te┼čvik edecek bir e─čitim program─▒ sunmak,
  • Turizm sekt├Âr├╝ne ├╝st d├╝zey y├Ânetici adaylar─▒n─▒ yeti┼čtirmek,
  • ├ľ─črencilerimizin bilgi ├╝reten ve bu bilgiyi geli┼čtirip uygulayabilecek beceri ve yetenekle donan─▒ml─▒ y├Ânetici adaylar─▒ olarak yeti┼čmesini sa─člayacak ┼čekilde analitik d├╝┼č├╝nme ve ileti┼čim becerilerini y├╝kseltecek, yarat─▒c─▒ ve ara┼čt─▒rmac─▒ olmalar─▒n─▒ te┼čvik edecek bir e─čitim program─▒ sunmakt─▒r.

Kay─▒t - Kabul Ko┼čullar─▒

Y├╝ksek Lisans (M.S) program─▒na ba┼čvuran adaylar─▒n turizm ve otel i┼čletmecili─či, konaklama i┼čletmecili─či, gastronomi ve mutfak sanatlar─▒ ile sosyal bilimler alanlar─▒ndan edinilmi┼č bir lisans diplomas─▒na sahip olmalar─▒ gerekmektedir. Adaylar─▒n genel not ortalamas─▒n─▒n 4.0 ├╝zerinden en az 2.5 olmas─▒ beklenir.

Ara┼čt─▒rma Alanlar─▒

Gastronomi turizmi, yiyecek ve i├žecek i┼čletmecili─či, yeme-i├žme al─▒┼čkanl─▒klar─▒, gastronomi tarihi, gastronomi ve ileti┼čim, uluslararas─▒ restoran i┼čletmeleri, gastronomide duyusal analiz, beslenme antropolojisi ile K─▒br─▒s ve T├╝rk mutfa─č─▒, gastronomi y├╝ksek lisans program─▒ i├žin ara┼čt─▒rma alanlar─▒ aras─▒ndad─▒r.

─░leti┼čim

Tel: +90 392 630 1269
Faks: +90 392 365 1584
E-posta: tourism@emu.edu.tr
Web: http://tourism.emu.edu.tr/

Bize Sorun