İçeriğe git

TOLES Sınavı'nın Sonuçları Açıklandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Hukuk Fakültesi ve Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu işbirliği ile yürütülen ve DAÜ Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Hukuk İngilizcesi Becerileri Sınavı TOLES sertifika sınavının sonuçları açıklandı.

DAÜ, 2011 yılından itibaren TOLES resmi sınav merkezliği görevini yürütmektedir. TOLES Sınav Koordinatörü Peril S. Emiroğluları söz konusu sınavlara katılım sayısının her yıl  arttığını ve başarı oranın da oldukça iyi olduğunu belirtti. TOLES derslerinin DAÜ Hukuk Fakültesi’nde seçmeli ders olarak verildiğine değinen Emiroğluları, çalışan avukatlara yönelik gelen talepler doğrultusunda gece kurslarının da açıldığını bildirdi. Bu kursları almadan da Hukuk İngilizcesi’nde kendini belli bir seviyeye getirmiş olan hukukçular yılda iki kez yapılan bu sınavlara katılabiliyorlar.

Sınav Koordinatörü Peril S. Emiroğluları’nın verdiği bilgiye göre, 26 kişinin katıldığı söz konusu sınavda, İstanbul Barosu’ndan 1 avukat, Marmara Üniversitesi Hukuk  Fakültesi’nden 1 öğrenci, DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden 3 öğrenci ve  DAÜ Hukuk Fakültesi’nden 21 öğrenci yarışmıştır.  Alınan sınav sonuçlarına göre, 100 puan üzerinden ilk dörde giren adayların isim ve aldıkları puanlar ise şöyle:

Gizem Canalp  (DAÜ Mütercim Tercümanlık Bölümü) – 90
Samet Gülaydin (Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi) – 88
Feza Kılgın (DAÜ Tercümanlık Bölümü) – 87
Yigit Gokcehan Koçoğlu ( DAÜ Hukuk Fakültesi) – 81