İçeriğe git

DAÜ–PDRAM Sosyal Sorumluluk ve Destek Çalışmalarına Devam Ediyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (DAÜ-PDRAM) sosyal sorumluluk ve destek çalışmaları çerçevesinde seminer ve atölye çalışması düzenledi.

DAÜ-PDRAM Lefkoşa Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenlerine ve Velilerine Yönelik  Seminer Düzenledi

 DAÜ-PDRAM sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde Lefkoşa Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerine ve velilerine yönelik “Milenyum Çağında Ergenle İletişim: Bağlantımız Doğru mu?” konulu bir seminer düzenledi. Okul Müdürlüğü ve okul rehberlik servisinin talebi ile düzenlenen seminer, Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sağlıklı ergen gelişimi, ergenle sağlıklı iletişim kurma yöntemleri ve riskli ergen davranışlarına yönelik önlem çalışmaları hakkında bilgi paylaşımı ve tartışma ortamının yer aldığı seminer, DAÜ-PDRAM Başkanı Doç. Dr. Biran Mertan ve DAÜ-PDRAM Uzman Psikologları Fatoş Bayraktar ve Hatice Tüfekçioğlu tarafından verildi.

DAÜ-PDRAM DAÜ-KUT Üyelerine Yönelik Atölye Çalışması Düzenledi

DAÜ–PDRAM, DAÜ öğrenci kulüplerine yönelik sunmakta olduğu destek çalışmaları çerçevesinde, DAÜ Arama Kurtarma Kulubü (DAÜ-KUT) üyelerine yönelik  ‘İletişim ve Travma’ konusunda bir atölye çalışması düzenledi. DAÜ-KUT’un talebi ile organize edilen çalışma, DAÜ-PDRAM seminer salonunda gerçekleştirildi. Çalışmada, travma ve travmatik olayların niteliği ile travmatik olaylara maruz kalmış bireyler ile sağlıklı iletişim yöntemleri üzerine sunum ve empati çalışmalarına yer verildi. DAÜ-PDRAM Başkanı Biran Mertan ve DAÜ-PDRAM uzman psikoloğu Özlem Güler tarafından yönetilen atölye çalışmasına, toplam 25 DAÜ-KUT üyesi katılırken, çalışma sonunda katılımcılara DAÜ-PDRAM tarafından katılım belgesi verildi. DAÜ-PDRAM, atölye çalışmasının sınırlı sayıda DAÜ-KUT üyesine yönelik düzenlendiğini ve yakın bir tarihte eğitimi almamış olan diğer DAÜ-KUT üyelerine yönelik yineleneceğini belirtti.