DAÜ-PDRAM “Zor Zamanlarda Psikolojik Dayanıklılık” Başlıklı Grup Çalışması Düzenledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (DAÜ-PDRAM), DAÜ öğrencilerine yönelik deprem sonrası psikososyal destek ve psikoeğitim çalışmaları kapsamında, “Zor Zamanlarda Psikolojik Dayanıklılık” başlıklı grup çalışması düzenledi.

DAÜ-PDRAM uzmanlarından Uzman Psikolog Güler Ataş Buldu ve Sosyal Hizmet Uzmanı Halide Sarp tarafından yürütülen çalışmada; psikolojik dayanıklılık ve psikolojik dayanıklılığı belirleyen faktörler, psikolojik dayanıklılığı geliştirme ve baş etme becerileri konuları hakkında bilgi paylaşımı ve interaktif çalışmalar yer aldı. Gerçekleştirilen grup çalışması sonrasında DAÜ-PDRAM tarafından öğrencilere katılım belgesi verildi. DAÜ-PDRAM tarafından yapılan açıklamada, grup çalışmalarının öğrencilerin psikolojik destek ihtiyaçları ve DAÜ-PDRAM psikologlarının uzmanlık alanları bağlamında belirlendiği bildirildi. 10-12 kişilik öğrenci kontenjanı ile düzenlenen grup çalışmalarının, 2022-2023 Bahar Dönemi süresince her ay farklı konularda süreceği ifade edildi.