İçeriğe git

DAÜ’de Öğretmenlere Yönelik Psikososyal Destek Çalışmaları Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (DAÜ-PDRAM), DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gazimağusa Belediyesi’ne bağlı çalışan Klinik Psikolog, Psikiyatrist ve Psikolojik Danışmanlar ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğretmenlere yönelik psikososyal destek çalışmaları için ilk adımları attılar.

Gazimağusa ve İskele Bölgesi Katıldı

Söz konusu çalışmanın ilk günü olan 15 Şubat 2023 Çarşamba günü, saat 10:30’da, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda, Gazimağusa ve İskele Bölgesi’nde yer alan ilköğretim ve ortaöğretim okullarında görev yapan psikolojik danışmanlarla bir araya gelindi. Toplantıda depremin yarattığı olumsuz etkilere ilişkin duygu aktarımı çalışmaları yapılırken, deprem sonrası psikolojik iyilik halini koruma ve psikolojik ilk yardımın adımları üzerine bilgi ve öneriler paylaşıldı. Psikososyal Destek Toplantısı, okulun ilk günlerinde oluşturulabilecek uygun sınıf düzeni ile tutum ve yaklaşımlara ilişkin soruların yanıtlanmasıyla tamamlandı.   

Gazimağusa Türk Maarif Koleji Öğretmenleri Yer Aldı

16 Şubat 2023 Perşembe günü ise, saat 09:00’da, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleştirilen çalışmada Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde kayıpların en çok yaşandığı Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğretmenleri yer aldı.

Kayıplar sonrasında ortaya çıkan duygu ve düşüncelerin karşılıklı paylaşımının yapıldığı söz konusu çalışmalarda 20 Şubat 2023 Pazartesi günü açılacak olan okullar ile karşılaşılabilecek durumların sağlıklı yönetimi üzerinde duruldu. Psikososyal destek çalışmalarına ilerleyen günlerde Gazimağusa bölgesinde kayıp yaşayan okullara yönelik daha küçük gruplarla devam edileceği bildirildi.