İçeriğe git

DAÜ'de Libya ve Pakistan Geceleri Düzenlendi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Libya Öğrenci Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Libya Gecesi DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. Söz konusu gecede kültürel gösteriler, belgesel gösterimi ve Libya’nın tarihini içeren tanıtım videosu gösterildi.  

Libya Öğrenci Birliği Başkanı Wagdi Kalifa gecede yaptığı açılış konuşmasında DAÜ Uluslararası Ofis çalışanlarına katkılarından dolayı teşekkürlerini ileterek Libyalı öğrencilerin Üniversite ilke ve değerlerini yaşatmak adına çalışmalarına devam edeceklerinin sözünü verdi. DAÜ Uluslararası İşler ve Tanıtım Eşgüdüm Görevlisi Ozan İnamlık gecede yaptığı konuşmasında DAÜ’lü öğrencilere Üniversiteyi en iyi şekilde temsil etmek adına yaptıkları çalışmaları sürdürmeleri tavsiyesinde bulundu.

Libya tarihi ile ilgili tanıtım filmi gösterimi sonrasında gece, Libya ulusal kahramanı Omar Mukhtar’ın hayatının anlatıldığı belgesel gösterimi ve Libya’lı öğrencilerin kültürel müzik ve dans gösterileri ile sona erdi. Geceye çok sayıda Libyalı öğrenci ve DAÜ öğrenci toplulukları da katıldı.

Pakistanlılar Biraraya Geldi

Öte yandan DAÜ Uluslararası Ofis’e bağlı Pakistan Öğrenci Birliği tarafından kültürel gece düzenlendi. Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda Pakistanlı öğrencilerin geniş katılımı ile gerçekleştirilen gecede, çeşitli dans gösterileri ve Pakistan yerel müziği dinletileri gerçekleştirildi.

Pakistan Öğrenci Birliği Başkanı Usman Aziz gerçekleştirdiği açılış konuşmasında geceye katılan herkese hoşgeldiniz diyerek etkinliğe gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti. Bu yılın kutlamalarının geçen yıla oranla daha iyi olduğunu gözlemlediğini belirten Aziz, kutlamaların daha da iyi geçmesini temenni etti. Aziz, okuldaki farklı toplumların kendi kültürel miraslarını sergileyebilmesi için bir platform oluşturan DAÜ yönetimine de teşekkürlerini iletti.

DAÜ Uluslararası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova, yaptığı konuşmada geceye katılan herkese hoşgeldiniz dedi ve öğrencilerin toplumda iyi birer elçi olmalarını diledi. Öğrencilerin değerlerini sürdürmeleri tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Tanova, gecenin keyifli geçmesi temennisinde de bulundu.