İçeriğe git

​DAÜ ile Guilan Üniversitesi Arasında Protokol İmzalandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile İran’dan Guilan Üniversitesi arasında protokol imzalandı. İmza töreni 28 Temmuz 2017 Cuma günü, DAÜ Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı’nın makamında gerçekleşti.

Ahmad Razı, Cem Tanova

DAÜ Uluslararası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova yakın zamanda İran’a gerçekleştirdiği ziyarette Guilan Üniversitesi yetkilileri ile biraraya gelerek, olası işbirlikleri hakkında görüşmüşlerdi. Prof. Dr. Tanova’nın İran ziyaretinden sonra DAÜ’ye gelen Guilan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmad Razı ve Uluslararası Ofis Direktörü Doç. Dr. Ali Bani, İran’da ve KKTC’de gerçekleşen görüşmelerden ve bilgi alışverişlerinden ötürü çok mutlu olduklarını ve DAÜ ile işbirliği yapıyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Ahmad Razı, Cem Tanova

DAÜ ve Guilan Üniversitesi arasında gerçekleşen protokol, ilişkilerin güçlenmesi, eğitim programları, ders, konferans, sempozyum, atölye çalışmaları, ortak araştırmalar, eğitim verilerinin paylaşılması ve karşılıklı tecrübelerden faydalanılması konularını içeriyor. Söz konusu imza töreninde iki üniversitenin mühendislik fakülteleri arasında ortak lisansüstü programlar oluşturulması için de görüşülüp, fikir alışverişi yapıldı.

İmza töreninde DAÜ Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, Uluslararası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Tanova, Guilan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmad Razı ve Uluslararası Ofis Görevlisi Ali Bani yer aldı.