İçeriğe git

DAÜ Uluslararası AEGEE Etkinliğinde Temsil Edildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Orta Doğu Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleşen AEGEE (Avrupa Öğrencileri Formu) NWM (Network Meeting) toplantısında temsil edildi. Söz konusu etkinliğe üniversiteyi temsilen Toghrul Abbasov katıldı.

Toghrul Abbasov

Macaristan, Almanya, İtalya, İngiltere, Rusya, İspanya, Yunanistan, Azerbaycan, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden yaklaşık 40 katılımcının yer aldığı etkinlikte toplam 15 üniversite temsil edildi. Toplantıda Avrupa Kuruluşları ve Halkla İlişkiler konularında bilgilendirme toplantıları, Yaz Okulları, Avrupa Vatandaşları İnisiyatifi ve Gençlik Hareketliliği konularında oturumlar gerçekleştirildi. Etkinlikte ayrıca AEGEE ve Türkiye ile Avrupa’daki mevcut politik durum hakkında toplantılar da yapıldı. Etkinliğe DAÜ adına katılan Abbasov yaptığı kısa açıklamada AEGEE’nin en verimli etkinliklerinden birinde DAÜ’yü temsil etmekten son derece memnun olduğunu dile getirdi. 

AEGEE nedir?

AEGEE (Avrupa Öğrencileri Formu) demokratik, kapsamlı ve sınırların olmadığı bir Avrupa yaratmayı amaçlayan en büyük disiplinlerarası öğrenci topluluklarından biridir. Hükümetten bağımsız ve kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak AEGEE, her türlü fakülte ve disiplinden öğrenciye açık bir kuruluştur. 1985 yılında Paris’te kurulan AEGEE, günümüzde Avrupa’nın 200 farklı şehrinden 13000 kişinin katılımıyla büyük bir ağ haline gelmiştir. AEGEE Avrupa’daki öğrenci ve gençlere birbirleriyle etkileşim ve öğrenim olanakları sağlayarak onları toplumda etkin bir rol oynamaları konusunda desteklemeyi ve gençleri Avrupa ile bütünleştirerek Avrupalılar arasındaki ortak anlayışı güçlendirmeyi amaçlamaktadır.