AEGEE Mağusa 18. Yaz Üniversitesi'ni Gerçekleştirdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü’ne  bağlı KKTC’nin uluslararası tanınmış ilk ve tek öğrenci kurumu olan AEGEE Mağusa (Avrupa Öğrencileri Formu) her yıl geneleksel olarak düzenlediği ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencileri buluşturduğu etkinliği olan Yaz Üniversitesi’ni tamamladı.

10 – 21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen ve İspanya, Ukrayna, İtalya, Macaristan, Hollanda, Slovakya, Polonya ile Almanya olmak üzere toplam 8 farklı ülkeden 23 yabancı öğrenciyi buluşturan etkinlik, Avrupa’da önyargıları yıkmak, kültürleri kaynaştırmak ve aynı zamanda Kıbrıs’ı tanıtmak amacı taşımaktadır. Etkinlik kapsamında ziyaretçiler Gazimağusa’nın yanı sıra Girne, Lefkoşa, İskele ve Karpaz’ı ziyarette bulundu. Etkinlik içerisinde katılımcılara ayrıca Türkçe dil kursu, Kıbrıs Tarihi ve Kıbrıs yemeklerine yönelik kurslar da verildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bir kez daha başarı ile temsil eden AEGEE Mağusa, Eylül ayında gerçekleşecek olan ve Avrupa’nın yaklaşık 70 farklı şehrinde greçekleşen, 2500 kişinin oyları ile belirlenecek olan en iyi Yaz Üniversiteleri oylamasında ilk 10’da yer almayı hedeflemektedir.