İçeriğe git

DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi Hayvanları Da Unutmadı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projelerinden bir diğeri daha geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nazenin Ruso koordinasyonunda düzenlenen projeler bu kez de hayvanlara yönelikti. DAÜ öğrencisi Emrah Öğredici Ada TV ekranlarında sokak hayvanlarına yardım toplamak amaçlı bir program düzenledi. Toplanan yardım ile hayvan hakları savunucusu ve DAÜ KAY (Kısırlaştır/Aşılat/Yaşat) Projesi gönüllüsü Fayka Güresun önderliğinde sokak hayvanlarına kuru mama tedariki geçtiğimiz günlerde yapıldı.

Öğrenci, programda sokak hayvanları konusuna farklı bir boyut kazandırarak, bilimsel verilerle hayvan sevgisinin vücuda tansiyon ve kalp gibi bazı hastalık durumlarında faydalı olacağını anlattı. Geçtiğimiz günlerde yine DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi tarafından DAÜ’lü bir grup öğrencinin yardımları ile Gazimağusa’da bulunan hayvanat bahçesinin bakım, onarım, çevre temizliği ve çiçeklendirilmesi yapılmıştı. Barınakta ise boyanması gereken alanlar boyandı ve orada bulunan köpeklere minder tedariki yapıldı.