DAÜ Turizm Fakültesi Öğrencileri Barınaklardaki Köpekler İçin El Ele Verdi!

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Toplumsal Duyarlılık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nazenin Ruso koordinasyonu çerçevesinde, DAÜ Turizm Fakültesi öğrencileri sosyal sorumluluk amaçlı olarak Gazimağusa’da bulunan köpek barınağını ziyarete gittiler.

Öğrencilerin amacı kendi yaptıkları takvimleri satıp köpek barınağına yardımda bulunmaktı. Öğrencilerin yaptığı takvimin ücreti 10 TL olup sattıkları kadar takvimlerin tüm ücreti olan 630 TL’yi barınağa bağışladılar. Barınak bu parayla köpeklere yeni yuvalar alınacağının sözünü verdi. Bunun yanısıra öğrenciler kendi buldukları sponsor aracılığıyla da köpeklere yuva yaptırıp barınağa teslim ettiler. Barınak gönüllülerinden Sarah Purcell, Dr. Ruso ve öğrencilerini etkinlik sonrası gelip DAÜ’de ziyaret etmiş ve insanların petshoplardan köpek almak yerine barınaktan sahiplenilmesinin mümkün olduğunu, sadece köpeği sahiplenen ailenin chip ücretini yatırmasıyla köpek sahiplenilebileceğinin altını çizdi. Projeyi hayata geçiren öğrenciler ise amaçlarının hem hayvanlara yardım etmek, hem onlarla vakit geçirmek, hem de barınağın varlığını bilmeyen kişiler için de bir farkındalık yaratmak olduğunu söylediler.