İçeriğe git

DAÜ’de Onur Haftası Etkinlikleri Kapsamında “Zihnin, Bedenin ve Mekanın Kontrolüne Karşı Direniş İmkanları” Konulu Seminer Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) Toplumsal Duyarlılık Merkezi tarafından Onur Haftası Etkinlikleri kapsamında “Zihnin, Bedenin ve Mekanın Kontrolüne Karşı Direniş İmkanları” konulu seminer gerçekleştirildi. Fen ve Edebiyat  Fakültesi’nde gerçekleştirilen söz konusu seminer insan ve toplum, psikoloji ile çevre psikolojisi üzerine eserleri bulunan Prof. Dr. Melek Göregenli tarafından verildi. Prof. Dr. Göregenli gerçekleştirdiği sunumunda gruplararası ilişkiler bağlamında gözlenen ön yargı ve ayrımcılık pratiklerinin mekansal yansımaları üzerinde durdu.

Katılımın yoğun olduğu seminerde Prof. Dr. Göregenli, mekan politikalarının (mekanın tasarımı, düzenlenmesi, kapatılması vb.) çeşitli toplumsal kesimlerin zihinlerinin ve aynı zamanda yaşamsal pratiklerinin kontrol edilmesinde nasıl araçsallaştırıldığından bahsederek, uygulanan bu politikalarla nasıl mücadele edilebileceği vurguladı.