DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü ile İlgili Açıklamalarda Bulundu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Toplumsal Duyarlılık Merkezi Üyesi ve DAÜ Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eda Yazgın 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Yazgın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Dünya Gönüllüler Günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1985 yılında aldığı kararla her yıl 5 Aralık'ta kutlanıyor. Gönüllüler gününde gönüllülük bilincinin yerelden küresele teşvik edilmesi ve savunuculuğu amaçlanıyor. Gönüllüler günü, küresel ölçekte kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar, sivil toplum ve dayanışma platformları, akademi ve özel sektör çalışanlarının iş birliği halinde çalışarak ortak değerlerde buluşarak üretmenin ve dayanışmanın yaşama geçirilmesi için eşsiz bir fırsat yaratmaktadır. Günümüzün çoklu krizler yaşayan dünyasında, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin başarısı için gönüllülüğün hayati bir önem taşıdığı bilinmektedir. Doğu Akdeniz Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Merkezi 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü özelinde birlikte hareket etmenin gücünü vurguluyor, birlik ve dayanışma içinde iş birlikli eylemin yapıcı ve verimli etkisine örnek oluşturmak amacıyla, üniversite öğrencileri merkezli toplumsal duyarlılık misyonu çerçevesinde gün içinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek. DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi toplumun her bir bireyine, dünyanın daha iyi bir yer olabilmesi için gönüllüğünün gücünü keşfetme çağrısı yapıyor.”