İçeriğe git

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezunları İçin Yemin Töreni Düzenledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 2015 – 2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezuniyet töreninde mezun olacak olan öğrencileri için mesleki yemin töreni gerçekleştirdi. 20 Haziran 2016 Pazartesi günü, saat 10:00’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen yemin töreninde yaklaşık 825 yeni sağlık personeli yemin etti.

Atakan Songurlu

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından mezunlar adına DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Atakan Songurlu konuşma gerçekleştirdi. Songurlu, herkese hoşgeldiniz dileklerinde bulunarak alanında uzman bir eğitim kadrosuna sahip Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden mezun olmanın gururunu yaşadığını belirtti. Din, dil, ırk, mezhep ayırt etmeksizin mesleğini yerine getireceğini belirten Songurlu, herkese meslek hayatlarında başarılar diledi.

Mehtap Malkoç

Açılışta konuşan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, onur verici bir gün yaşadıklarını belirterek, genç meslektaşlarının mesleğe ilk adımı bugün attığını dile getirdi. Öğrencilerin mezuniyetlerind büyük paya sahip olan Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerine ve çalışanlarına teşekkürlerini ileten prof. Dr. Malkoç, Sağlık Bilimleri Fakültesi hakkında bilgiler verdi. Mezun olacak olan genç meslektaşlarına seslenen Prof. Dr. Malkoç, mesleklerini icra ederken çağdaş, etik değerlere sahip, ülke çıkarlarını göz önünde bulunduran, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı birer sağlık elemanı olmalarını temenni ederek tüm mezunlara meslek hayatlarında başarılar diledi.

Necdet Osam

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ise gerçekleştirdiği konuşmasında herkese hoşgeldiniz dileklerinde bulunarak bugünün DAÜ için bir gurur günü olduğunun altını çizdi. DAÜ’nün ilk kurulduğu yıllarda mühendislik eğitimi ağırlıklı bir üniversite olduğunu aktaran Prof. Dr. Osam, bugün DAÜ’nün sağlık alanında yaptığı atılımlarla ve açtığı fakültelerle isminden söz ettirdiğine dikkat çekti. Yaptığı konuşmasında mezunlara seslenen Prof. Dr. Osam, “İnsanı yakından ilgilendiren bir alandan mezun oluyorsunuz. Çaresizlik içinde bulunan insanlara yardım edip sıkıntılarını gidermeye çalışacaksınız. Unutmamanız gereken nokta insana vereceğiniz güven ve şefkat duygusudur. Birinci göreviniz insanlara sıkıntılarından kurtulabilecekleri mesajını verebilmektir.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı öğretim görevlileri Dilshad Asadova ile Maka Borchashvili müzik dinletisi sundu. Müzik dinletisinin ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Hemşirelik Bölümü, Sağlık Yönetimi Bölümü, Spor Yönetimi Bölümü lisans mezunları ile Ağız ve Dış Sağlığı, Anestezi, Ameliyathane Hizmetleri, Diyaliz, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Radyoterapi, Tıbbi Görüntüleme ve Yaşlı Bakım ön lisans bölümlerinden mezun olacak olan öğrenciler bölüm başkanları eşliğinde kendi bölümlerine özgü olan yeminlerini okudular. Okunan yeminlerin ardından ise Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu birincisi adına öğrenci temsilcisi Atakan Songurlu yaş kütüğüne plaka çaktı. Söz konusu yemin törenine Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, İstanbul Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü Genel Sekreteri Dursun Koç, DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Sözen ve Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan da katıldı. Tören mezunlara dağıtılan fidanlar ve gerçekleştirilen kokteyl ile sona erdi.