İçeriğe git

DAÜ Eczacılık Fakültesi İlk Mezunları İçin Yemin Töreni Düzenledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi ilk mezunlarını 28 Haziran 2016 Salı günü gerçekleşecek olan 2015 – 2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi mezuniyet töreninde veriyor. DAÜ Eczacılık Fakültesi 27 Haziran 2016 Pazartesi günü, saat 10:00’da Eczacılık Fakültesi Yeşil Salon’da mezun olacak olan öğrencileri için yemin töreni gerçekleştirdi.

Mustafa Fethi Şahin

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fethi Şahin, ilk mezunlarını veriyor olmaktan dolayı bugünün kendileri için onur verici bir gün olduğunu ifade etti. 5 yıl önce Eczacılık Fakültesi’nin eğitim hayatına başladığını kaydeden Prof. Dr. Şahin, bölgede en çok Eczacılık Fakültesi öğrencisine sahip olan üniversitenin DAÜ olduğunu kaydetti. DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ise gerçekleştirdiği konuşmasına 5 yıl önce kurulan Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerini kutlayarak ve gurur duyduğunu ifade ederek başladı. Eczacılık mesleğinin çok önemli bir meslek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Osam, öğrencilere mezuniyetten sonra gerçek hayata başlayacaklarını söyledi ve DAÜ’yü tercih ettikleri için teşekkür etti.

Necdet Osam

Gerçekleştirilen yemin töreninde 15 eczacı insanlığa hizmet etmek ve mesleklerinin ideallerini ve taahhütlerini desteklemek için yemin ederek, yetişmelerinde katkısı olan hocalarına ömürleri boyunca saygı göstereceklerine ve meslek yeminlerine ters düşen bir şekilde hareket etmeyeceklerine and içtiler. Yemin töreninin ardından öğrencilere DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fethi Şahin, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Ozan Gülcan, Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Gönül Şahin ve Yrd. Doç. Dr. Hasip Cem Özyurt tarafından sertifikaları verildi.

Ayrıca söz konusu yemin törenine DAÜ Uluslararası İlişkiler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca,  öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra öğrencilerin aileleri de katıldı. Tören gerçekleştirilen kokteyl ile sona erdi.