İçeriğe git

DAÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğrencilerinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’ndan Anlamlı Bağış

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projelerine, bir yenisi daha eklendi. DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü bünyesinde, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya danışmanlığında ve Araştırma Görevlisi Mürüde Özen koordinatörlüğünde faaliyet gösteren Genesis IMC Ajansı ve Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı iş birliğiyle kan bağışı etkinliği ve konu ile ilgili bilgilendirici seminer düzenlendi.

"Hayat kurtarmak kanında var" sloganıyla düzenlenen etkinlik, DAÜ Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı'nın desteği ile düzenlenen etkinlikte hem sağlık ekipleri, hem de kan alım işleminin steril bir ortamda gerçekleştirilebilmesi için sağlanan araç, bir çok duyarlı kişinin kolayca kan vermesine imkan sağladı.

Ayrıca, kan bağışı etkinliğinin yanı sıra, DAÜ İletişim Fakültesi FCMS 011 Salonu’nda kan bağışının önemini anlatmak ve bu konuda hassasiyeti artırmak için Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı görevlisi Şerife Tutku Cevizci tarafından seminer verildi. Cevizci konuşmasında hem Türk Kızılayı, hem de Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı'nın misyon ve vizyonlarından bahsederek kan bağışı yapmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken noktalara değindi. Kişilerin, Hepatit B, Hepatit C ve AIDS gibi zührevi hastalıklardan muzdarip olmamaları gerektiğini ve kan bağışı yapacak olan kişilerin 50kg üzerinde olması gerektiğini belirtti. Ayrıca Cevizci, erkek donörlerin dört kez, kadın donörlerin ise üç kez bağışta bulunabileceklerini vurguladı. Kan bağışı bilincinin yaygınlaşması gerektiğine de değinen Cevizci, gelişmiş ülkelere göre Türkiye ve Kuzey Kıbrıs'ta bağışçı sayısının oranının düşük olduğunu da sözlerine ekledi. Son olarak kan vermenin öneminin çevreye duyurulmasının önemini vurgulayan Cevizci, tüm gençlere teşekkürlerini iletti ve onları kan bağışlamaya çağırdı.

Düzenlenen kan bağışı etkinliği kapsamında, toplamda 140 ünite kan toplandığı ve kanların Kuzey Kıbrıs içerisinde ihtiyacı olan kişilere verilmek üzere kan bankasında depolanacağı belirtildi.