DAÜ, Türk Kızılayı'na Kan Bağışı Kazanma Projesi İçin Destek Verecek

20 bini aşkın öğrencisiyle KKTC’nin kan bağışı kampanyalarında önemli bir rol oynayan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Türk Kızılayı’nın Kan Bağışı Kazanma Projesi’ne de destek verecek. Proje kapsamında; Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü Operasyon Müdürü Dr. Metin Kalender ve ekibi, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Ulusoy eşliğinde 6 Temmuz 2017 Perşembe günü DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret etti. Dr. Metin Kalender, söz konusu nezaket ziyaretinde, Türk Kızılayı’nın çalışmaları, Kan Bağışı Kazanma Projesi ve Avrupa Birliği Projesi kapsamında düzenledikleri kongreye ilişkin DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ı bilgilendirdi.

Prof. Dr. Osam, Türk Kızılayı ve Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı yetkililerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, DAÜ’nün kan bağışı kampanyalarına her zaman destek verdiğini belirtti. Türk Kızılayı’nın projesine de destek vermekten memnuniyet duyacaklarını ifade eden Prof. Dr. Osam, KKTC’de Thalassemia hastalığının sık görüldüğünü ve bu yüzden kan bağışı projelerinin öneminin daha da arttığını vurguladı. DAÜ’nün amacının yalnızca topluma hizmet etmek olduğunun altını çizen Prof. Dr. Osam, bu konuda her türlü yardıma açık olduklarını belirtti. Toplantıda, DAÜ’nün projeye ne gibi katkılar koyabileceği tartışıldı.