İçeriğe git

Ceren Göynüklü, Çocuk Haklarını Anlattı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında DAÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin organize ettiği etkinlikte konuşan Avukat Ceren Göynüklü, Şehit Osman Ahmet ve Polatpaşa İlkokulu öğrencilerine çocuk haklarını anlattı.

Ceren Göynüklü’nün konuşmacı olarak katıldığı seminer, “Çocuk Hakları Nedir?” isimli bir video gösterimiyle başladı. Konuşmasında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde çocuk hakları ve hak ihlâlleri hakkında bilgiler veren Göynüklü,  çocuklara, aileleriyle olan ilişkilerini, okul içerisinde haklarının ihlâl edilip edilmediğini sordu. Çocuk haklarını ana başlıklarıyla özetleyen Göynüklü, öğrencilerin sordukları soruları da cevapladı.

DAÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri Erdem Kaya, Ece Arslan, Nagihan Barut, Erman Çoşguner ve Emine Tuğçe Yeşilkağıt tarafından düzenlenen ve Temel Reis Restaurant, Ekor Pastanesi, Cevizağacı Pastanesi, Meeting Place Kafe ve La Piron Kafe sponsorluğunda gerçekleşen etkinlikte çocuklara çeşitli ikramlar da yapıldı. 

Ceren Göynüklü kimdir?

DAÜ Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Kıbrıs Türk İnsan Hakları Vakfı’nın hukuk danışmanlığını yapmaya başlayan Ceren Göynüklü, bu vakıf adına “Kuzey Kıbrıs’ta Çocuk Hakları”, “Kuzey Kıbrıs’ta Göçmen İşçilerin İnsan Hakları”, “Kıbrıs’ın Kuzeyinde Tutuklu Hakları”, “Kıbrıs’ın Kuzeyinde Cinsel İstismar Amacıyla İnsan Ticareti” raporlarını hazırladı. Ceren Göynüklü, 2010 yılında kurulan Mülteci Hakları Derneği’nin hukuk danışmanlığı yanında başkanlığını da üstlendi.