İçeriğe git

İletişim Fakültesi 'Dünya Çocuk Hakları Günü' Etkinliği Düzenledi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha eklendi. DAÜ İletişim Fakültesi Genesis IMC Ajansı tarafından “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” kapsamında Şehit Zeki Salih İlkokulu’nda çocuk hakları ile ilgili seminer düzenlendi.

Gerçekleştirilen seminerde, Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel tarafından, velilere, çocuk hakları ile ilgili bilgiler verildi. Başel, özellikle başarılı evlat, sosyal medya ve çocuk, çocuğa yapılan psikolojik ve fiziksel istismar gibi konularda aileleri bilgilendirerek, ailelerin çocuklarıyla olan ilişkilerinin önemine değindi. Anne, baba ve çocuk arasında yaşanan iletişim problemlerinin çocuğun davranışlarını olumsuz yönde etkilediğini belirten Başel, seminer sonunda ailelerin sorularını da yanıtladı.

Başel’in ardından sözü Okul Müdürü Yılmaz Erdelhan alarak öncelikle bu semineri düzenleyen DAÜ İletişim Fakültesi Genesis IMC Ajansına ve semineri gerçekleştiren Barış Başel’e teşekkürlerini iletti. Erdelhan, gerçekleştirilen seminerin aileler için çok yararlı olduğunu belirterek, ailelere farklı bir bakış açısı kazandırıldığını da sözlerine ekledi. Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği seminerin sonunda, Okul Müdürü Erdelhan tarafından Başel’e teşekkür belgesi taktim edildi.