İçeriğe git

DAÜ Öğrencileri Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Çocukları Unutmadı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projelerine bir yenisi daha eklendi. DAÜ İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Anıl Kemal Kaya tarafından verilen Kampanya Dersi kapsamında, dersin öğrencileri Ezgi Yılmaz, Usman Aregbe, Quadri Oaoye, Edikan Peter ve Paul Aderanti tarafından, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.

Etkinlik, 20 Kasım 2017 Pazartesi günü, Gazimağusa’da bulunan Şehit Zeki Salih İlkokulu’nda üçüncü, dördüncü ve beşinci sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirildi. İlk olarak Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden Ezgi Yılmaz, çocuk hakları ile ilgili konuşma yaparak, çocuk hakları ile ilgili öğrencileri bilgilendirdi ve haklarının farkında olmaları gerektiğini vurguladı. Ardından, çocuk hakları ile ilgili, onaylanmış animasyon gösterimi yapılarak, ilkokul öğrencilerinin çocuk hakları ile ilgili bilgilendirilmesini sağladılar. Ayrıca, projeyi gerçekleştiren Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü yabancı öğrencileri, çocuklarla konuşarak onlarla iletişim kurmanın önemini vurguladılar. Türkiye İş Bankası sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlik sonunda, çocuklara kitaplar dağıtıldı ve okumanın önemine de değinildi.

Gerçekleştirilen etkinliğin sonunda, ilkokul öğrencileri, çocuk hakları ile ilgili edindikleri bilgileri ve düşüncelerini dile getirirken, okul müdürü Yılmaz Edelhan, çocukların bu konuda bilinçlendirilmelerine, okul yönetimi olarak çok sevindiklerini dile getirdi.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinin, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde, çocukların sahip olduğu hakları konusunda bilgilendirilmeleri ve farkında olmalarının sağlanmasından büyük keyif aldıklarını dile getirdiler.