İçeriğe git

14 Mart Tıp Bayramı ve Beyaz Önlük Giydirme Töreni Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi, Ankara’da yaşanan terör olaylarından dolayı ertelediği 14 Mart Tıp Bayramı ve Beyaz Önlük Giydirme ile Yüksek Şeref – Şeref SertifikaTöreni’ni 26 Mart 2016 Cumartesi günü, saat 11:00’de, DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı müzik dinletisi gerçekleştirdi. Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi’ni temsilen birinci sınıf öğrencilerinden Dilara Engin “Neden doktorluğu seçtiniz?” ve Tahoora Tahmasebichalloo ise “Sihirli bir değneğiniz olsa dünyadaki hangi sağlık sorununu çözerdiniz? Neden? ” konulu birer konuşma gerçekleştirdi.

Öğrenci konuşmalarının hemen ardından konuşan DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora, son zamanlarda yaşanan terör olaylarına değinerek yaşadığı üzüntüyü dile getirdi. Prof. Dr. Gökçora, gerçekleştirilen söz konusu tören ile 16 farklı ülkeden 51 öğrencinin beyaz önlük giyerek hekimlik mesleğine ilk adımı atacaklarını belirterek, öğrencilerin meslek hayatları boyunca evrensel ölçekte bilgi üretip toplumun sağlık sorunlarına çare üretmeye çalışacaklarını belirtti. Tıp mesleğinin insan sevgisi ile yürütülen bir sanat olduğuna değinen Prof. Dr. Gökçora, öğrencilerin küresel sağlık problemlerinin farkında olan, etik değerlere sahip, iyi iletişim kurabilen hekimler olması temennisinde bulundu.

https://www.facebook.com/154036407950395/videos/1118344238186269/

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, gerçekleştirdiği konuşmasında bugünün bir onur günü olduğunu belirterek öğrencilerin uzun yıllar icra edecekleri mesleklerine ilk adımı beyaz önlüklerini giyerek atacaklarını vurguladı. Konuşmasında öğrencilere seslenen Prof. Dr. Osam, hastalarına güven duygusunu hissettirmeleri gerektiğini belirterek, hastaların iyileşmek ve acılarının dinmesi için bir çırpınış içerisinde olduğunu, doktorların vereceği güven hissinin hasta üzerinde büyük etkisi olduğunu vurguladı. Öğrenci velilerine de seslenen Prof. Dr. Osam, konuşmasına “Çocuklarınız bizim çocuklarımızdır. Onları bize emanet ettiğiniz için teşekkür ederiz” şeklinde devam etti.   

Tören fakültenin birinci sınıf öğrencilerine beyaz önlüklerinin giydirilmesi ile devam etti. Beyaz önlük giydirme töreni sonrasında ise DAÜ Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi öğrencisi Komail Hatemi tarafından “Sanat ve Tıp” konulu bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından yine tıp öğrencilerinden Esref Achrat Hajad’ın gerçekleştirdiği klasik gitar dinletisi ve ardından teşekkür belgeleri ve şeref-yüksek şeref belgelerinin takdimi gerçekleştirildi. Söz konusu etkinlik Doç. Dr. Mehmet Akman tarafından gerçekleştirilen ilk ders sunumu ve sonrasında verilen kokteyl ile sona erdi.