İçeriğe git

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’dan 14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Prof. Dr. Hocanın, söz konusu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık, kuşkusuz ki hayattaki en önemli değerdir. Sağlık olmadığı zaman, geriye kalan her şey anlamını yitirmektedir. Tıbbın amacı da insanların daha sağlıklı, daha mutlu, kalitesi daha yüksek bir yaşam sürmesi için çalışmalar yapmaktır. Son yıllarda tıp alanında hastalıkların tanı ve tedavisi için yeni yöntemler bulunmuş ve insan yaşamının uzatılması ve yaşam kalitesinin artırılması konularında büyük ilerlemeler kaydedilmişir. Tıp alanında çalışan bilim insanlarının gecelerini gündüzlerine katarak, özel hayatlarından, aileleri ile geçirecekleri zamanlardan çalarak tüm insanlık için yaptıkları çalışmalar sonucu elde ettikleri başarılar insan yaşamını kolaylaştırmış ve insanların daha mutlu ve sağlıklı yaşamalarına imkan sağlamıştır. 

Hayattaki en önemli değer olan sağlığımızı korumamız için gece gündüz demeden, büyük fedakarlıklar yaparak canla başla çalışan hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın değerini, iki yıl önce başlayan ve halen daha sürmekte olan zorlu pandemi sürecinde daha da fazla anlamış bulunmaktayız. Bu süreçte bizlerin sağlığını korumak için, ailelerinden uzakta, özverili bir şekilde pandemiye ve diğer sağlık sorunlarına karşı mücadele vermekte olan hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza minnet borçluyuz. Bu saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveri ile yerine getiren tüm doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.”