İçeriğe git

Turgay Hilmi’den DAÜ’lü Gençlere Kariyer Öğütleri

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mezunlarla İlişkiler ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü tarafından organize edilen 4. Uluslararası Kariyer Haftası kapsamında, Eğitim Fakültesi’nin davetli konuşmacılarından olan Doç. Turgay Hilmi, gençlere kendi kariyer yaşamından örnekler sundu.

Halen Almanya’da Friedrich Alexander Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan Doç. Turgay Hilmi, kendisini ‘Sanatçı, eğitmen, fahri temsilci ve sosyal alanda faaliyet gösteren bir kişi’ olarak tanımladı. Müzik eğitimine anne kucağında başladığını ifade eden Hilmi, küçük yaşlarda akordiyon ve piyano çaldığını, Ankara Devlet Konservatuarı’ndaki eğitimini tamamladıktan sonra müzik kariyerine korno sanatçısı olarak Almanya’da devam ettiğini belirtti.

Kariyerin kitaplardan okuyarak değil, doğru bilgilerle doğru zamanda, doğru yerde ve doğru kişilerle karşılaşılarak kazanılacağını ifade eden Doç. Turgay Hilmi, kendisini dinleyen öğrencilere, başarılı olmak için kişinin kendi küçük çemberinden mutlaka dışarıya çıkması gerektiğini ve fırsatların çok iyi değerlendirilmesinin şart olduğunu söyledi. Meslek yaşamının başındaki insanların, kendilerine örnek olarak başarılı birini seçmelerini ve bu kişinin yolunda ilerlemelerini de öğütleyen Hilmi, özsaygının ve özgüvenin başarı için çok önemli öğeler olduğunun altını çizdi.

Kıbrıs’ta sanat eğitimi veren bir kuruluşun yöneticiliğini de yürüten Doç. Turgay Hilmi, pek çok fotoğrafla zenginleştirdiği konuşmasını bitirirken, meslek yaşamında ilerlemek için insan sevgisinin, girişkenliğin ve öğrenmeye her zaman açık olmanın gerektiğini vurguladı. 

Kalabalık bir öğrenci kitlesinin ve öğretim elemanının katıldığı etkinliğin sonunda, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, Doç. Turgay Hilmi’ye konuşmasından dolayı teşekkür etti ve günün anısına kendisine DAÜ logolu lefkara işi plaket takdiminde bulundu.