İçeriğe git

DAÜ'de Bilişim ve Girişimcilik Konusu Masaya Yatırıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) düzenlenen 4. Uluslararası Kariyer Haftası kapsamında DAÜ Eğitim Fakültesi’nin davetli konuşmacılarından biri de Gazi Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojisi Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdemir oldu. Doç. Dr. Özdemir, ‘Gelecek Nesiller İçin Bilişim ve Girişimcilik’ başlıklı konuşmasında eğitim ve gelişen teknoloji konularını ele aldı.

Yeni nesil eğitimcilerin çok şanslı olduğunu belirten Doç. Dr. Selçuk Özdemir, eğitimin eski sanayi döneminin şekillendirdiği yapısının 21. yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerileri karşılamaktan uzak olduğunu, günden güne ilerleyen teknoloji yüzünden yeniden yapılanan dünyamızda, bugünkü anlamıyla kas gücüne dayalı emek kavramının ilerleyen dönemlerde ortadan kalkacağını ve bu yüzden öğrencileri erken eğitim döneminde bilişsel açıdan geliştirip onları geleceğe hazırlamak gerektiğini söyledi. Okulların atölye ortamına dönüştürülerek, eğitim boyunca insanlara yaşadıkları dünyayı tanıtmak ve girişimci olmayı öğretmek gerektiğini belirten Doç. Dr. Selçuk Özdemir, daha iyi bir eğitimin somut örnekler ve uygulamalarla mümkün olabileceğini belirtti.

Bilişim ve Girişimcilik - Selçuk Özdemir

Yeni Eğitim Modeli: Bilişimle Girişimcilik

Teknolojik gelişimler sonucunda mevcut mesleklerin hızla önemini kaybedeceğini, yakın gelecekte insanların kendi mesleklerini icat etmek zorunda kalacaklarını söyleyen Doç. Dr. Özdemir, bunun için yeni neslin bilgi ve değer üretebilecek şekilde eğitilmelerinin gerektiğini ifade etti. Yeni eğitim modelinde bilişim ve girişimciliğin önemli rol oynayacağını belirten Doç. Dr. Selçuk Özdemir, bu yeni modelde harekete geçme, problem çözme, sorumluluk alma, risk alma, özgüven, özsaygı ve yaratıcılık gibi kavramların öne çıktığını vurguladı. Kurucusu olduğu Bilişim Garaj Akademisi’nde özellikle çocuklara yönelik eğlenceli, anlamlı ve üretime dönük etkinliklere de değinen Doç. Dr. Özdemir, çocuklara basit düzeyde kodlama, web tasarımı, 3D tasarım ve elektronik/robotik öğreterek onları kendi geleceklerine hazırladıklarını söyledi. Sözlerine, eğitimle ilgili yetkililerin bu konularda yeni politika üretmekte ve uygulamaya koymakta geç bile kaldıklarını, ailelerin ise tam tersine çocuklarının bilişim alanındaki gelişmelerine çok önem verdiklerini söyleyerek devam eden Doç. Dr. Özdemir, eğitimin en önemli görevinin, öğrencilerin merak duygusunu harekete geçirerek onların hayal ettiklerini üretmelerini ve bunları sergilemelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Büyük ilgiyle izlenen ve soru-cevaplarla devam eden konuşma, DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam’ın konuk konuşmacıya Üniversite adına bir teşekkür plaketi vermesiyle son buldu.