İçeriğe git

Prof. Dr. Canan Karatay DAÜ'nün Konuğu Oldu

Ünlü kardiyolog ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 23. Bahar Festivali kapsamında konferans verdi. DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda gerçekleşen konferansa DAÜ öğrencileri ve personeli yanında Gazimağusa halkı da büyük ilgi gösterdi.

Konferans öncesi söz alan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, böylesine güzide bir insanı DAÜ’de ağırlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek Prof. Dr. Karatay’ı sahneye davet etti. Yaklaşık bir saatlik bir konferans veren Prof. Dr. Canan Karatay, ekmek ve şekeri hayatımızdan çıkarma tavsiyesinde bulundu, zeytin yağının ise çiğ bir şekilde tüketilmesini tavsiye etti. 50 yıllık hekim olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karatay, bütün hastalıkların temelinde beslenme yattığını, bu yüzden beslenmemize büyük önem vermemiz gerektiğini vurguladı. “Şeker en tatlı zehirdir” diyen Prof. Dr. Karatay, şekerin, ekmeklerin ve karbonhidratların kanser ve kalp krizinin esas nedenleri olduğunu kaydetti.

Büyük bir ilgiyle dinlenen konferans sonunda Prof. Dr. Canan Karatay’a, Rektör Prof. Dr. Necdet Osam tarafından plaket takdim edildi.

Prof. Dr. Karatay Rektör Prof. Dr. Osam’ı Makamında Ziyaret Etti

Öte yandan Prof. Dr. Canan Karatay konferans öncesi DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyarette Prof. Dr. Osam tarafından Prof. Dr. Karatay’a DAÜ logolu lefkara işi hediye edildi.