İçeriğe git

ISO Eğitimlerini Tamamlayan DAÜ Personeli Sertifikalarını Aldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) dünyanın en büyük belgelendirme ağı IQ Net’in de üyesi olan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Öğrenci Memnuniyeti Yönetim Sistemi eğitimlerini başarıyla tamamlayan Kalite Birim Temsilcileri’ne sertifikaları takdim edildi.

21 Kasım 2016 Pazartesi günü, Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen Sertifika Töreni’nde konuşan İdari ve Teknik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Eren, DAÜ’nün kalite ve akreditasyonlara büyük önem veren bir eğitim kurumu olduğunu ifade ederek, akademik birimlerin birçok akreditasyona sahip olduğunu, yönetsel anlamda da ISO kalite belgesine sahip olmanın büyük önem arz ettiğini söyledi. Bu gibi belgelere ve akreditasyonlara sahip olmanın personel açısından uzun süreli ve özverili çalışma gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Eren, DAÜ’nün ISO belgesine sahip olmasında katkıda bulunan Kalite Birim Temsilcileri’ne teşekkürleri iletti.

Törende daha sonra Prof. Dr. Eren ve DAÜ Toplam Kalite Yönetimi Merkezi Müdürü Hasan Kavaz tarafından ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Öğrenci Memnuniyeti Yönetim Sistemi eğitimlerini başarıyla tamamlayan Kalite Birim Temsilcileri’ne sertifikaları takdim edildi.

Ardından ise eğitimler sonunda gerçekleştirilen İç Denetmenlik Sınavı’nda başarılı olanlara İç Denetim sertifikaları, Sistem Strateji Yönetim Danışmanlığı Eğitmeni Latif Sakar tarafından takdim edildi. Tören Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Eren’in, katkılarından dolayı Latif Sakar’a ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) KKTC Müdürü Ahmet Kemal Kızıltan’a teşekkür plaketi takdim etmesiyle sona erdi.