İçeriğe git

DAÜ ISO 9001:2008 ve ISO 10002:2014 Denetimleri Sona Erdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) dünyanın en büyük belgelendirme ağı IQ Net’in de üyesi olan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Öğrenci Memnuniyeti Yönetim Sistemi tarafından akredite edilmek üzere başlatılan denetimler tamamlandı. 22 Şubat 2016 Pazartesi günü açılış toplantısı ile başlayan denetimler, 26 Şubat 2016 Cuma günü, saat 11:00’de, Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen kapanış toplantısı ile sona erdi.

Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi kapanış toplantısı

Söz konusu toplantıya DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ Mali İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) KKTC Müdürü Kemal Kızıltan, TSE Baş Denetimcisi Abdullah Ekinci, DAÜ Toplam Kalite Yönetimi Merkezi Müdürü Hasan Kavaz ve akademik/yönetsel birim yöneticileri ve temsilcileri katıldı. Toplantıda söz alan Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün kalite bağlamında doğru adımları doğru zamanda atan ve kaliteye büyük önem veren bir kurum olduğunu ifade ederek, “DAÜ çok geniş tabanlı büyük bir eğitim kurumudur. Bu kurum akademik ve yönetsel birimlerden oluşmakta ve yönetselin de kendi içinde çeşitli katmanları bulunmaktadır. Akademik kalite her zaman kendi başına bir anlam ifade etmeyebilir. Dolayısıyla öğrencilerimizin üniversite içinde her bağlamda kaliteli ortam ile karşılaşması ve her bağlamda kaliteli hizmet alması gerekmektedir.” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Osam, kalite konusunda uzman olan kişilerin ve kurumların bu amaçla davet edildiklerini de vurgulayarak, çalışanlarına her zaman güvendiğini ifade etti ve denetim süreci içinde katkı koyan tüm temsilcilere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

TSE KKTC Müdürü Kemal Kızıltan ise konuşmasında, beş günlük tetkik maratonunu tamamladıklarını söyleyerek, verimli bir tetkik dönemi geçirdiklerini ve amaçlarının eksiklikleri tespit ederek iyileştirme mantığı ile hareket etmek olduğunu vurguladı. Kızıltan kurumlarda ekip ruhunun çok önemli olduğunu belirterek, DAÜ’de güçlü bir ekip ruhu ile karşılaştıklarını ve bunun da sevindirici olduğunu söyledi. ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Öğrenci Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgelerinin alımı ile ilgili tetkik sürecinin olumlu geçtiğini belirten Kızıltan, konuyla ilgili görüşlerini TSE Ankara Yürütme Komitesi’ne vereceklerini ve son kararın bu komiteden çıkacağını da vurgulayarak, Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu’na, Toplam Kalite Yönetimi Merkezi Müdürü Hasan Kavaz’a ve çalışmalara etkin bir şekilde katılan tüm DAÜ’lülere teşekkürlerini iletti. 28 yıldır 50 farklı ülkede 3000’e yakın kurumun denetimlerini gerçekleştirdiklerini de ifade eden Kızıltan, KKTC’nin en büyük üniversitesinde çok heyecanlı ve istekli bir ekiple karşılaşmış olmaktan dolayı da büyük gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

TSE Temsilcileri 22 – 26 Şubat 2016 haftası süresince birim temsilcileriyle gruplar halinde biraraya gelip, hazırlanan dökümantasyonların denetimlerini gerçekleştirdiler ve grup toplantıları dışında saha gezilerine de çıkarak her birimin yerinde işleyişini görme ve denetleme şansına da sahip oldular. Tetkik süreci ile ilgili raporlar TSE Ankara Yürütme Komitesi’ne iletildikten sonra, olumlu karar alınması durumunda DAÜ üç yıllığına TSE tarafından kalite ve memnuniyet belgeleri ile tescillenmiş olacak.

Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi kapanış toplantısı