İçeriğe git

DAÜ ISO 9001:2008 ve ISO 10002:2014 Belgelerini Aldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) dünyanın en büyük belgelendirme ağı IQ Net’in de üyesi olan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO :10002 Öğrenci Memnuniyeti Yönetim Sistemi tarafından akredite edildi. Belgeleri takdim etmek için TSE Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) temsilcisi Ahmet Kemal Kızıltan DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret etti.

24 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen söz konusu ziyaret sırasında konuşan Kızıltan, TSE’nin  22- 26 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirdiği denetimler sonucunda DAÜ’nün TSE ISO 9001:2008 ve TSE ISO : 10002 belgesi almaya hak kazandığını vurguladı. TSE’nin IQ Net üyeliği sayesinde 36 ülkede tanındığını ifade eden Kızıltan, amaçlarının KKTC genelinde eğitim ve öğretim kurumlarının kalite seviyelerini artırmak olduğunu dile getirdi. DAÜ’yü belgelendirmekten dolayı durur duyduklarının altını çizen Kızıltan, ISO bayraklarının DAÜ’de dalgalanacak olmasından dolayı son derece mutlu olduklarını da aktardı.

Prof. Dr. Osam, kalite belgelerini almaktan dolayı son derece memnun olduklarını belirterek DAÜ’nün TSE tarafından kalite ve memnuniyet belgeleri ile tescillendiğini vurguladı. DAÜ’nün kalite bağlamında doğru adımları doğru zamanda atan ve kaliteye büyük önem veren bir kurum olduğunu dile getiren Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün kalite anlamında sürekli gelişmeye ve ilerlemeye devam edeceğinin altını çizdi. 

Söz konusu ziyarette DAÜ Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, Mali İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, Yönetsel ve Teknik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Özer, DAÜ Toplam Kalite Yönetimi Merkezi Müdürü Hasan Kavaz ve DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdür Vekili Murat Aktuğralı da yer aldı.