İçeriğe git

Doğu Akdeniz ve İstanbul Kültür Üniversiteleri’nden “Kent ve Liman” Temalı Sergi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İç Mimarlık Bölümü ile İstanbul Kültür Üniversitesi İç Mimarlık ve ÇevreTasarımı Bölümü’nün Atölyesi “Kent ve Liman” temalı Uluslararası Öğrenci Projeleri Sergisi, 20 Şubat 2014 tarihinde, İstanbul Ortaköy Delta Tasarım Atölyesi Sergi Salonu’nda görkemli bir törenle açıldı.

Törende, ev sahibi olan İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkan olan Prof. Dr. Zafer Ertürk konuşmasında Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki eğitim sistemi özgün ve kadrosu güçlü olan İç Mimarlık okullarından olan bu iki kurumun eğitim yaklaşımlarındaki paralelliklerden söz etti. DAÜ İç Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı, “Kent ve Liman” temasının, tarihi geçmişi zengin olan Gazimağusa kenti açısından neden olduğunu ve farklı tasarım stüdyolarında nasıl ele aldıklarını aktardı. DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özlem Olgaç Türker ise konuşmasında iki kurum arasındaki işbirliği sürecini aktardı. İKÜ Rektörü Prof. Dr. S. Semahat Demir, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’tan gelen mesaja atıfta bulunarak, üniversiteler arası işbirliğinin protokol düzlemine getirilmesinden memnuniyet duyacağını belirtti.

Orijinal işlevi hamam olan sergi salonunun büyülü atmosferi yanı sıra sergilenen projeler ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Sergi açılış tarihinden itibaren on beş gün boyunca ziyarete açık olacaktır.

İlgili Yazılar