İçeriğe git

DAÜ’nün Fizikçileri Prof. Dr. İzzet Sakallı ve Prof. Dr. S. Habib Mazharimousavi, IOP Publishing Tarafından Güvenilir Hakem Ödülü İle Onurlandırıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. İzzet Sakallı ve Fizik Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. S. Habib Mazharimousavi, İngiltere’nin önde gelen bilimsel yayınevlerinden Institute of Physics (IOP) tarafından verilen prestijli Güvenilir Hakem Ödülü’ne layık görüldü. Bu ödül, bilimsel yayınların değerlendirilmesine olağanüstü bir katkı sağlayan ve editörler kuruluna önemli destek sunan isimlere veriliyor.

Yalnızca Olağanüstü Kalitede Hakemler Alabiliyor

2023 yılında tüm dünyada düzenli olarak iyi incelemeler sunan hakemlere IOP Güvenilir Hakem Ödülü vermeye başlayan prestijli yayınevi, editörlerinin tüm inceleme raporlarını 1’den 5’e kadar bir ölçekte derecelendiriyor ve 5 puan alan incelemelerin olağanüstü kalitede olduğu değerlendiriliyor. 5 üzerinden 5 puan alan hakemler olağanüstü kalite statüsüne ulaşarak Prof. Dr. Sakallı ve Prof. Dr. Mazharimousavi’nin layık görüldüğü Güvenilir Hakem Ödülü’ne sahip olma imkanı yakalıyor.

Türk Bilim Dünyası İçin Gurur Verici Bir Başarı

Prof. Dr. İzzet Sakallı ve Prof. Dr. S. Habib Mazharimousavi, IOP dergilerine gönderilen makalelerin bilimsel değerlendirmesine büyük emekler vererek, bilimsel literatürün gelişimine önemli katkılarda bulundular ve bu değerli katkıları nedeniyle IOP Publishing tarafından Güvenilir Hakem kategorisinde ödüllendirildiler. Bu prestijli ödül, yalnızca yüksek düzeyde değerlendirme yetkinliği ve bilimsel literatürü mükemmel bir standartta eleştirme becerisi sergileyen hakemlere veriliyor. Prof. Dr. İzzet Sakallı ve Prof. Dr. S. Habib Mazharimousavi’nin bu ödülü kazanmış olmaları, Türk bilim dünyası için gurur verici bir başarı olurken, bilimsel makalelerin değerlendirilmesine olan katkılarının da takdirle karşılandığının bir göstergesi olma özelliğini taşıyor.

IOP Publishing yayınevi dünya genelinde bilimsel araştırmaların dağıtımını sağlayan birçok yayını sunuyor. Bu yayınlar arasında dergiler, konferans bildirileri ve topluluk web siteleri yer alıyor.