İçeriğe git

DAÜ’lülerden Duyarlı Davranış

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında toplanan sosyal sorumluluk projelerinden bir diğeri, Barış Başel tarafından verilen Topluma Hizmet dersi kapsamında düzenlendi. Etkinlik, DAÜ Eğitim Fakültesi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü son sınıf öğrencileri Gizem Dağda, Hasan Ceylanlı, Hatice Göksu, Aylin Erişir, Fatoş Özayman ve Kübra Şahan tarafından “Her Çocuk Sevgiyi Hak Eder” sloganıyla yola çıkarak gerçekleştirildi.

DAÜ’lü gençler tarafından Lefkoşa’daki Çağlayan Çocuk Yurdu’nda bulunan çocuklar ve bakıcıları için düzenlenen yemek,  Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı’nda, gerçekleştirildi. Etkinliğin başında, sözü alan Sosyal Hizmet Uzmanı ve DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Barış Başel, hem gençliğin geleceğe verdiği önem için öğrencilere hem de Sivil Savunma Teşkilatı’na desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ardından sahneye davet edilen Çağlayan Çocuk Yurdu yetkilisi Melek Alp “Bu etkinlikte çabası geçen tüm öğrencilere ve teşkilata teşekkür ederim.” dedi. En son söz alan Sivil Savunma Teşkilatı Başkan Yardımcısı Hakan Büyükçulha ise çocuklarla birlikte böyle bir etkinlikte bulunmaktan büyük keyif duyduğunu belirtti ve duyarlı gençlere teşekkür etti.

Keyifli bir yemeğin ardından, ‘Her Çocuk Sevgiyi Hak Eder’ diyen DAÜ’lü gençler, çocuklarla birlikte eğlenceli oyunlar oynayarak dans ettiler. Daha sonra çocuklara ilüzyon gösterisi yapıldı ve DAÜ’lü gençler tarafından pasta ikram edildi.

Etkinlik sonunda sözü tekrar alan, Sivil Savunma Teşkilatı Başkan Yardımcısı Hakan Büyükçulha; “Öncelikle DAÜ’ye teşekkür ederiz. KKTC gençlerinin moral motivasyonlarını artırmaya ve onlara verilen önemi hissetmeye ihtiyaçları var. Dolayısıyla buna öncülük ettiğiniz ve bizimle bu etkinliği paylaştığınız için teşekkür ederiz.” dedi. Ardından, Çağlayan Çocuk Yurdu sorumlusu Melek Alp  “Çok güzel bir etkinlik oldu. Kelimenin tam anlamıyla her şey çok güzeldi. Bizler bile çok eğlendik. Emeği geçen herkese teşekkürler” dedi. Neşeli bir günün ardından, gençler hep birlikte fotoğraf çektirerek oradan ayrıldılar.