İçeriğe git

DAÜ'de Uluslararası Yaz Okulu Coşkusu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcılığı tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Yaz Okulu Temmuz 2014 tarihinde yoğun bir katılım ile başladı. Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayacak şekilde DAÜ Uluslararası Ofis bünyesinde projelendirilen Yaz Okulu’nun ilk haftasında 40 farklı ülkeden 1000’in üzerinde öğrenci DAÜ’ye geldi.

Türkçe ve İngilizce dil kursları yanında Mimari, Tarih, Yaratıcı Çocuk, Uluslararası Hukuk gibi çok geniş yelpazede sürdürülen kurslara 8-60 yaş arasında katılımcılar ilgi gösteriyor. Sosyal etkinlikler kapsamında tarihi ve doğal güzellikleri de görme fırsatı yakalayan katılımcılar iki haftalık süreçte gruplar halinde gerçekleştirilecek gezilerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) tanıma fırsatı da yakalayacaklar.

İki yıl önce 50 öğrenci ile başlatılan ve Malta ile İngiltere gibi bu konuda lider ülkelerle rakip olma hedefi ile yürütülen söz konusu projede bu yıl 3000’in üzerinde kişinin kurslara katılması bekleniyor. Türk Hava Yolları ulaşım ortaklığı ile organize edilen Uluslararası Yaz Kursları eğitim turizminde DAÜ’nün bir marka olmasını hedefliyor.