İçeriğe git

DAÜ Uluslararası Yaz Okulu Farklı Kültürleri Ağırlamaya Devam Ediyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcılığı tarafından organize edilen ve dünyanın birçok farklı ülkesinden öğrencilerin katılarak eğitim aldığı Uluslararası Yaz Okulu devam ediyor. 9 Temmuz 2015, Perşembe günü saat 20:00’de DAÜ Deniz Tesisleri’nde gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile Uluslararası Yaz Okulu resmi açılışı gerçekleştirilecek. Yaz Okulu kapsamında katılımcılara 2 haftadan 2 aya kadar farklı zaman dilimlerinde çeşitli alanlarda dersler verilecek. DAÜ her yaz dönemi farklı ülkelerden ve yaş gruplarından yüzlerce öğrenciye Yaz Okulu’nda ev sahipliği yapıyor. DAÜ Uluslararası Yaz Okulu yaz dönemlerinde farklı ülkelerden gelen 12 yaş üstü kişilere kısa dönem akademik programlar sunuyor.

Hem Eğitim Hem Eğlence Olanakları

Azerbaycan, İran, Rusya, Ukrayna, Kazakistan ve Filistin’den gelen öğrencilerin yoğunlukta olduğu Uluslararası Yaz Okulu kapsamında sabah saatlerinde gerçekleştirilen dersler sonrasında günlük eğlence programları başlayarak DAÜ Deniz Tesisleri’nde ve kampüs içi tesislerde farklı eğlenceler düzenleniyor. Akşam saatlerinde ise çok kültürlü geceler gerçekleştirililerek katılımcıların kültürel etkileşim içerisinde olmaları sağlanıyor.

Ayrıca, yaz okuluna katılan katılımcılara şehir turları da gerçekleştirilerek Kıbrıs kültürünü yakından tanımalarına ve sosyal etkinliklere entegre olmalarına olanak sağlanıyor.  Öğrencilerin Kıbrıs kültürünü yakından tanımaları için alışveriş günleri de düzenlenerek öğrencilerin şehre katkıda bulunmaları sağlanıyor. Katılımın oldukça yoğun olduğu DAÜ Uluslararası Yaz Okulu Eylül ayı sonuna kadar devam edecek.