İçeriğe git

DAÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Mimarlık Alanında İşbirliği

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Bölümü ile İstanbul’da bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Bölümü, son üç yıldır yürütülen akademik işbirliği protokolü çerçevesinde aralarında ortak mimari stüdyo uygulaması kurguluyor. Protokol çerçevesinde, DAÜ Mimarlık Bölümü’nde yürütülen ARCH392 kodlu Mimari Tasarım Stüdyosu IV ile YTÜ Mimarlık Bölümü’nde yürütülen MT5 kodlu Mimari Tasarım Stüdyosu 5, İstanbul Ortaköy, kent merkezinde Pfiezer ilaç fabrikasının yerine “Geçici Barınma Tasarım Projesi” başlığı altında ortak program uyguladı.

ARCH 392 dersine kayıtlı 26 öğrencinin de gönüllü olarak katıldıkları ortak proje, İstanbul Beşiktaş ilçesinin Ortaköy semtinde gerçekleştirildi. İlk gün, YTÜ Mimarlık Bölüm Başkanı tarafından verilen seminerin ardından ekip arazi analizlerini tamamlamak üzere Ortaköy’ü ziyaret etti. Yoğun geçen teknik gezi, ikinci gün yapılan konu ile ilgili örnek projelerin gezilmesi ve yapılan boğaz turu ile son buldu.

Kuzey Kıbrıs  Türk Cumhuriyeti dışında, İstanbul gibi bir metropolde,  kentsel ölçekteki bir “geçici barınma” tasarımı üzerinde çalışma yürütmek, öğrenciler için önemli bir fırsat aynı zamanda eğitim süreçleri açısından da ciddi anlamda katkı sağlamaktadır. DAÜ Mimarlık Bölümü’nden yapılan açıklamaya göre, DAÜ Mimarlık öğretim görevlileri Doç. Dr. Mujdem Vural, Doç. Dr. Resmiye Alpar Atun, ve yarı zamanlı öğretim görevlileri Emre Akbil ve Yusuf Özerdem’den oluşan ekip bu kapsamda İstanbul’da YTÜ’de ortak yürütülecek proje final değerlendirmelerine katılacaklardır.

Bu bağlamda, paralel stüdyolarda eşzamanlı şekilde yürütülen ve ortak jürilerle değerlendirilen projeler, DAÜ Mimarlık Bölümü’nde  ve YTÜ Mimarlık Bölümü’nde sergilenecektir.