İçeriğe git

DAÜ MİKA Tarafından “Etkili Özgeçmiş Yazımı ve Mülakat Teknikleri” Konulu Seminer Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü (MİKA) tarafından mezun adaylarını, profesyonel yaşama hazırlamaya yönelik hazırlanan “Öğrenci Gelişim Programı” çerçevesinde, programın ikinci ayağı olan, “Etkili Özgeçmiş Yazımı ve Mülakat Teknikleri” konulu seminerde, mezun adayları ile Kuzey Kıbrıs Turkcell Çalışan İlişkileri Yönetimi Uzmanı Havva Başkan’ı bir araya getirdi.

Programın ilk ayağında düzenlenen “Proje Yönetimi” seminerine katılan adaylar, ikinci ayağında Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Bölümü Çalışan İlişkileri Uzmanı Havva Başkan’ın hazırladığı sunum ile özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri konularında bilgi sahibi oldular. Bu alanda oldukça deneyimi olan Havva Başkan, “Özgeçmiş Nasıl Yazılır? Etkili Özgeçmiş Yazımı İçin Püf Noktalar Nelerdir? Özgeçmiş Türleri Nelerdir? Ön Yazı Nasıl Yazılır? Mülakat Öncesinde ve Sırasında Ne Yapmalı? Olası Mülakat Soruları Nelerdir?” gibi mezun adaylarını yakından ilgilendiren sorulara yönelik deneyimini paylaştı. Havva Başkan ayrıca adaylara iş yaşamı ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. Adayların mutlak surette kısa ve uzun vadeli hedef koymaları gerekliliğine dikkat çeken Havva Başkan, belirlenen hedefler doğrultusunda planlı hareket etmenin önemine vurgu yaptı.

Seminer sonunda DAÜ Mezunlarla İlişkiler ve Kariyer Araştırma Müdürlüğü’nden Cemal Kılıç, Havva Başkan’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.