İçeriğe git

DAÜ Matematik Bölümü İlk 15'de

Türk Matematik Derneği’nin turkmath.org sitesinde geleneksel olarak yayınlanan sıralamalar 2016 yılı için güncellendi. Sıralamalar SCI kapsamında 1980-2016 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti (TC) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) adresli teorik ve uygulamalı matematik alanlarında basılan makaleler sorgulanarak yapılmıştır. 2014 yılında aynı kriterlerle yapılan sıralamada Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 15. sırada yer alırken, 2016 sıralamasında 14. sıraya yükseldi. DAÜ, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’de eğitim veren Vakıf Üniversiteleri arasında da 4. sırada yer alıyor. 

DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Matematik Bölümü Başkanı, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazım İ. Mahmudov, tüm Türkiye adresli matematikçiler arasında 10. sırada, DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Özarslan da 13. sırada yer alma başarısını gösterdi. Son on yıl içerisinde yayınlanmış ve en çok atıf alan makaleler arasında Prof. Dr. Mahmudov, “Computers & Mathematics With Applications” dergisinde yayınlanan makale ile 26. sırada yer aldı.  

Üniversiteler sıralamasında ise, DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi’ne bağlı eğitim veren Matematik Bölümü, pek çok köklü üniversitenin matematik bölümlerini geride bırakarak 14. sırada yer almıştır. Tüm bu başarılarla birlikte DAÜ Matematik Bölümü, kurulduğu 1989 yılından günümüze kadar 500’ü aşkın lisans, 160 yüksek lisans ve 57 doktora mezunu vermiştir. Şu an 7 Profesör, 3 Doçent, 10 Yardımcı Doçent ve 14 doktoralı yarı zamanlı öğretim kadrosu ile eğitim veren DAÜ Matematik Bölümü bölgenin en güçlü ve en rekabetçi matematik bölümlerinden biri konumundadır.