DAÜ Matematik Bölümü Öğretim Üyeleri Türkiye'de İlk 15'e Giren Matematikçiler Arasında Yer Aldı

Türk Matematik Derneği’nin turkmath.org sitesinde geleneksel olarak yayınlanan sıralamalar 2014 yılı için güncellendi. Sıralamalar Thomson-Reuters’ın Web of Science veritabanında 1980-16.7.2014 tarihleri arasında Türkiye adresli teorik ve uygulamalı matematik alanlarında basılan makaleler sorgulanarak yapılmıştır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) öğretim üyesi ve Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazım İ. Mahmudov, tüm Türkiye adresli matematikçiler arasında 67 makale ile 11. sırada, yine Matematik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Özarslan da 56 makale ile 13. sırada yer alma başarısını gösterdi.

Üniversiteler sıralamasında ise, Doğu Akdeniz Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi’ne bağlı eğitim veren Matematik Bölümü, pek çok köklü üniversitenin matematik bölümlerini geride bırakarak 15. sırada yer almıştır.