İçeriğe git

DAÜ ile İtalya ICIF Arasında Önemli İşbirliği

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile İtalya’nın önde gelen kurumlarından ICIF – Italian Culinary Institute For Foreigners (Yabancılar İçin İtalyan Mutfağı Enstitüsü) arasında işbirliği protokolü imzalandı. İşbirliği Protokolü için ülkeye gelen ICIF Başkanı Piero Sassone, bugün (23 Mart 2015 Pazartesi) DAÜ Rektörlüğü’nü ziyaret etti.

Bilindiği üzere 2010 – 2011 Akademik Yılı’nda eğitime başlayan ve 2011 – 2012 Akademik Yılı sonunda ilk mezunlarını veren Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Aşçılık Önlisans Programı’nın görmüş olduğu talep ve gastronomi alanının cazip olmasının yanı sıra, gelecek vaadeden mesleklerin başında gelmesi nedeniyle 2014 – 2015 Akademik Yılı’ndan itibaren Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı da 75 öğrenci ile eğitime başlamıştı.

Öğrencilerin küreselleşen dünyada daha iyi yerlere gelebilmesi amacıyla Fakülte yönetimi, başlatılan çalışmalar sonucunda ICIF – Italian Culinary Institute For Foreigners (Yabancılar İçin İtalyan Mutfağı Enstitüsü) ile  anlaşmaya vardı.

Prof. Dr. Osam: “Böylesine önemli bir okulun bizlerle işbirliği yapması gurur verici”

Protokol İmza Töreni’nde konuşan DAÜ Rektör Vekili Pof. Dr. Necdet Osam, İtalya’dan çok önemli bir konuğu ağırladıklarını söyleyerek, ICIF’in dünya genelinde okullar zincirine sahip olan önemli bir eğitim kurumu olduğunu ve yapılacak antlaşmaya büyük önem verdiklerini vurguladı. “Böylesine önemli bir okulun bizlerle işbirliği yapması gurur verici” diyen Prof. Dr. Osam, DAÜ Turizm Fakültesi’nin başarılı çalışmaları sonucunda ICIF’le işbirliği yapılacağını kaydetti ve Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Kılıç’a ve ekibine teşekkür etti. İşbirliği Protokolü ile ICIF ve DAÜ arasında öğrenci-öğretim üyesi değişimi yapılabileceğini de kaydeden Prof. Dr. Osam, İtalya’nın lezzetin merkezi olduğunu ve öğrencilere bu kurum aracılığıyla farklı lezzetlerin öğretilmesinin de çok önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osam ICIF Başkanı Sassone’ye de işbirlikleri için teşekkürlerini sundu.

Piero Sassone: “Böyle başarılı bir üniversite ile işbirliği yapmak bizim için gurur verici”  

Prof. Dr. Osam’ın ardından söz alan ICIF Başkanı Piero Sassone de burada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk halkıyla olan ilişkisinin çok eskilere dayandığını ve birçok Türk öğrencileri bulunduğunu ifade etti. Çok kısa zamanda büyük işler başaran DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Kılıç ve Fakülte öğretim üyesi Doç. Dr. Turgay Avcı’ya teşekkür eden Sassone, hayatta sürekli çalışmanın ve öğrenilen şeyleri de başkalarına aktarabilmenin önemine değindi ve “Öğrendiğimiz şeyleri gençlere geçirmek çok önemli. Böyle büyük ve başarılı bir üniversite ile işbirliği yapmak bizim için gurur verici. Beraber yapacağımız çok şey var. Bu üniversiteden ICIF’e gelecek olan öğrencilerle de kişisel olarak ilgileneceğim. Bu işbirliğini çok ileri noktalara taşıyacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Kılıç: “Turizm Fakültesi açısından çok önemli bir gün”

DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Kılıç da fakülte açısından çok önemli bir gün yaşadıklarını dile getirerek, 2010 yılında Aşçılık Önlisans Programı’nın açılması ve ilgi görmesi üzerine, 2014 yılında dört yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nı hayata geçirdiklerini ve temel hedeflerinin öğrencileri yurtdışı bağlantılarıyla geleceğe hazırlamak olduğunu kaydetti. Çin, Brezilya, Kore gibi dünyanın birçok ülkesinde şubesi bulunan İtalya’nın önde gelen kurumlarından ICIF ile işbirliği yapmanın önemine değinen Prof. Dr. Kılıç, Piero Sassone’ye ve DAÜ Yönetimi’ne işbirlikleri ve destekleri için teşekkürlerini sundu.

Anlaşma çerçevesinde DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri yaz döneminde ICIF’te eğitim görmek üzere İtalya’ya gidecekler. Öğrenciler, eğitimlerinin yanı sıra Michelin yıldızlı restoranlarda çalışma şansına da sahip olacaklar. Anlaşma kapsamında ayrıca, DAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı ve Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerileri ile İtalya’dan, karşılıklı öğrenci değişimi yapılacak. Bununla beraber, DAÜ Turizm Fakültesi öğrencileri, fakülteye davet edilecek olan konuk İtalyan Şef’lerden İtalyan mutfağının yanı sıra, diğer ülke mutfaklarından lezzetlerin yapımını da uygulamalı olarak öğrenip gerçekleştirecekler.

Protokole DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ve ICIF Başkanı Piero Sassone imza koyarken, İmza Töreni’nde DAÜ Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Kılıç, Fakülte Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgay Avcı ve DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici de hazır bulundu.

Piero Sassone Turizm Fakültesi Öğrencilerine Staj Olanaklarını Anlattı

Protokol İmza Töreni ardından DAÜ Turizm Fakültesi’nde öğrencilerle biraraya gelen ICIF Başkanı Piero Sassone, Turizm öğrencilerine bir konuşma yaptı. “Bölgesel İtalyan Mutfağı Üzerine Profesyonel Uzmanlık Kazanmak ve Staj Yapmak İster Misiniz?” başlıklı konuşmasında Sassone öğrencilere İtalyan mutfağı özelliklerini ve ICIF’teki staj olanaklarını anlattı.

Sassone Öğle Yemeğinde Sektör Temsilcileri İle Biraraya Geldi

Öte yandan ICIF Başkanı Piero Sassone için DAÜ Turizm Fakültesi tarafından bir öğle yemeği organize edilerek, DAÜ Yönetimi ve sektör temsilcileri ile biraraya gelindi. Öğle yemeğine DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, Tanıtım İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Dış İlişkiler Sorumlusu Anıl Kaya, Kıbrıs Türk Restorantçılar Birliği Başkanı Süleyman Gürcafer, Kıbrıs Türk Turist Rehberleri Birliği Başkanı İbrahim Altıner, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Temsilcisi, Aşçılar Birliği Başkanı Ayhan Aşçıoğlu, DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Kılıç, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Güven Ardahan, Doç. Dr. Turgay Avcı ve DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici katıldı.