İçeriğe git

DAÜ İç Mimarlık Bölümü Öğrencisi "7. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması"nda Büyük Başarı Gösterdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Laden Cemmedo 15 Nisan 2014 tarihinde İstanbul Esma Sultan Yalısı’nda Türkiye Cumhuriyeti (TC) Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliği, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) organizatörlüğü, İstanbul, Ege ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin katkılarıyla düzenlen ve akademisyen, profesyonel tasarımcı, lisans,  ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin ev, ofis, mutfak-banyo ve akıllı mobilyalar kategorilerinde toplam 1.153 proje ile katıldığı 7. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”nda “Akıllı Mobilya” kategorisinde ilk altı yarışmacı içerisinde yer alma başarısı gösterdi.

DAÜ İç Mimarlık Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı, eğitimde yarışmaların katkısının büyük olduğunu belirterek teorik alt yapı desteğiyle yaratıcılığı uygulamaya aktarabilen, bilgiye ulaşma yöntemlerine hakim, teknolojiyi kullanabilen, insan ve çevreye duyarlı, mesleki etik değerlere sahip iç mimarlar yetiştirdiklerini vurguladı.

DAÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kağan Günçe ve araştırma görevlisi Zehra Babutsalı’nın 2013-2014 Akademik Yılı Güz Dönemi içerisinde yürüttükleri Inar 403 ve Itas 403 (Mobilya ve Donatıları - Furniture & Fixture) dersleri kapsamında katıldıkları “7. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması” tasarıma gönül vermiş güçlü bir ekip tarafından her yıl düzenlenen prestijli bir yarışma olma özelliğini taşıyor.  Bu yıl, 7.’sinin düzenlendiği söz konusu yarışma ile geleceğin ve günümüzün tasarımcılarını yeni malzemelerin getirdiği olanakları, küçülen mekânları ve mobilya sektörünün yapısını dikkate alarak esnek, yeni koşullara uygulanabilen, çevreye duyarlı, nakliye kolaylığı sağlayan, kullanıcıya daha fazla müdahale olanağı veren mobilya birimleri ve sistemleri tasarlamayı hedefledi.