İçeriğe git

DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ne Katılıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 11-14 Şubat 2016 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan “14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri”ne katılmaya hazırlanıyor. Söz konusu yarışmaya DAÜ’yü temsilen DAÜ Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Yiyecek Üretimi Koordinatörü Kurtuluş Özbaşar ve Şef Öğretim Görevlisi Hakan Açıl koordinatörlüğünde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Gamze Kural, Cem Mengüllüoğlu, Sude Karşılı katılarak, “Yılın En İyi Üniversitesi” dalında yarışacaklar. 

DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin yarışacağı 14. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde yine çok sayıda üniversitenin yarışacağını belirten DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Kılıç, “Ekibimize güveniyoruz ve bizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyoruz” diyerek başarılar diledi.

Prof. Dr. Kılıç, Öğretim Görevlisi Özbaşar ve Şef Açıl’ın aynı festival kapsamında, DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün World Association of Chefs Societies-Dünya Şefler Federasyonu’na (WACS) kurumsal üyelik çalışmalarını başlatacağını ifade etti. 

Prof. Dr. Kılıç öğretim görevlisi şeflerin aynı zamanda festival sırasında organize edilmiş olan ve Dünya Şefler Federasyonu Yarışma Komiteleri Başkanı Gert Klötzke tarafından yönetilecek olan  “Uluslararası Jürilik Kursu”na katılacağını belirterek, “Söz konusu jüri üyeliği, üniversitemize uluslararası gastronomi yarışmalarında jüri üyeliğinin yanı sıra üniversitemizin uluslararası camiada tanıtımına da katkı sağlayacaktır” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Antalya’da düzenlenen 8. Uluslararası Altın Kep Üniversiteli Şefler Yarışması’na katılan DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri 51 üniversite arasında 2. olarak Gümüş Madalya kazanma başarısını göstermişlerdi.