İçeriğe git

DAÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Sakallı’ya Kanada’dan Üstün Hakem Ödülü

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Fizik Bölümü Öğretim Üyelerinden, aynı zamanda Fizik ve Kimya Bölümleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İzzet Sakallı’ya Kanada’nın en köklü ve en büyük yayınevi olan Canadian Science Publishing’in bilimsel dergilerinden Canadian Journal of Physics tarafından 2022 yılının Üstün Hakemi (Outstanding Reviewer) ödülü verildi.

Canadian Journal of Physics (CJP) 1929’dan beri Canadian Science Publishing çatısı altında aylık olarak yayınlanan ve Web of Science’ın ilk SCI dergilerinden olan dünyaca ünlü bir Fizik dergisidir. Bu dergi, Fiziğin hemen hemen tüm alanlarındaki konulara yer veren, dünyada tanınmış uzmanların katkıda bulunduğu araştırma ve inceleme makalelerini ve hızlı iletişimleri yayınlamaktadır. Ayrıca Fiziğin belirli bir alanındaki güncel araştırmalara ayrılmış özel sayılara da yer vermektedir. Ekim 1998 tarihinde CJP, Canadian Association of Physicists (CAP)’e (Kanada Fizikçiler Derneğine) resmi olarak bağlı bir dergi haline gelmiştir. Bu düzenleme kapsamında, Baş Editör ve Yardımcı Editörlerin seçimi konusunda mutlaka CAP’den onay alınmaktadır.

Bugün Baş Editörlüğünü dünyaca ünlü Fizikçi Prof. Dr. Robert Mann (University of Warterloo) ve Prof. Dr. Marco Mekli’nin (Memorial University of Newfoundland) yaptığı CJP, 2022 yılının Üstün Hakemlerini geçtiğimiz gün açıkladı. Bir önceki yılda tamamlanan incelemelerin kalitesine, güncelliğine ve sayısına göre seçimleri yapılan Üstün Hakemlerin DAÜ’den Prof. Dr. İzzet Sakallı ve Birla Institute of Technology and Science’dan (Hindistan) Prof. Dr. Bivudutta Mishra olduğu açıklandı. Üstün Hakemlere CJP tarafından birer sertifika ile birlikte dijital rozette CJP tarafından verildi.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs üniversiteleri arasında sadece DAÜ’nün adının yer aldığı Canadian Science Publishing Üstün Hakemler listesine (https://rb.gy/cla8e) girmekten dolayı duyduğu mutluluğu ve onuru dile getiren Prof. Dr. Sakallı, 2018 ve 2019 yıllarında da İngiltere’nin dünyaca ünlü bir başka Fizik dergisi olan “Classical and Quantum Gravity” dergisinin art arda iki kez Üstün Hakemi seçilmişti. Bugün Web Of Science veri tabanında doğrulanmış 235 hakem değerlendirmesi ile dünyanın en etkili (%99 persentil) hakemleri arasında yer almaktadır.

Prof. Dr. İzzet Sakallı’nın Web of Science profiline aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

https://www.webofscience.com/wos/author/record/K-2077-2013