İçeriğe git

DAÜ 2023 CWTS Leiden Ranking Sıralamasına Göre KKTC’de Birinci Sırada

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Hollanda’nın Leiden Üniversitesi’ne bağlı Bilim ve Teknoloji Çalışmaları Merkezi (CWTS) tarafından dünya genelinde 1.400 üniversitenin bilimsel araştırma performanslarını değerlendiren CWTS Leiden Ranking 2023 yılı sıralamasına göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) listeye giren üniversiteler arasında birinci sırada yer aldı. DAÜ, söz konusu sıralamaya göre ada genelinde ise 2’nci sırada yer alma başarısı gösterdi.  

DAÜ Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler Alanında Ada Genelinde ve Türkiye’de Birinci  

CWTS Leiden Ranking alan sıralamasına göre DAÜ Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler (Social Sciences & Humanities) alanında ada genelinde ve Türkiye’de listeye girme başarısı gösteren üniversiteler arasında 1’inci sırada yer aldı.  Öte yandan Matematik ve Bilgisayar Bilimi (Mathematics & Computer Science) ile Fizik Bilimleri ve Mühendislik (Physical Sciences & Engineering) alanlarında KKTC’de birinci, ada genelinde ise 2’nci sırada yer alma başarısı gösterdi.  

CWTS Leiden Ranking, üniversitelerin yayın sayılarını belirlemek amacıyla gelişmiş bir veri toplama yöntemi kullanıyor. CWTS Leiden Ranking üniversiteleri bilimsel etki, iş birliği, yayınlara açık erişim ve cinsiyet üzerinden istatistikler sağlayan ayrıntılı bibliyometrik göstergeler kümesi üzerinden değerlendiriyor.