İçeriğe git

Büyükkonuk Belediye Başkanı Bir DAÜ'lü

Doğu Akdeniz Üniversitesi, (DAÜ) mezunlarının kariyerlerinde elde etmiş oldukları başarılarla gururlanmaya devam ediyor. 2007 yılında Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu (BTYO) İnşaat Teknolojisi programından mezun olan Ahmet Sennaroğlu, 2014 yılı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  (KKTC) yerel seçimlerinde Büyükkonuk Belediye Başkanlığı görevine getirildi. Mezun olduktan sonra hayvancılık ve tarım üzerine kendi aile şirketleri olan Sentar Ltd.’in direktörlüğünü yürüttüğünü belirten Sennaroğlu, yerel seçimlerle birlikte Belediye Başkanlığı görevine getirildiğini bildirdi.

KKTC en genç Belediye Başkanı olma ünvanını da taşıyan Sennaroğlu, göreve geldikten sonraki ilk ziyaretini eski yuvası olan DAÜ’ye gerçekleştirdiğini belirtti. DAÜ’lü olmaktan her zaman gurur ve mutluluk duyduğunu dile getiren Sennaroğlu DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ı makamında ziyeret ederek Büyükkonuk Belediyesi’nin planları ve gerçekleştirilecek olan geleneksel Eko Gün ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

DAÜ’nün ülkenin eğitimdeki tek gözbebeği olduğuna vurgu yapan Sennaroğlu, DAÜ’nün her geçen gün geliştiğini ve bir dünya üniversitesi haline geldiğini aktardı. Prof. Dr. Öztoprak’ın başarılı çalışmalarını yakından takip ettiğinin de altını çizen Sennaroğlu, Belediye olarak da DAÜ ile işbirliği içerisinde olmayı istediklerini ve bu konuda Prof. Dr. Öztoprak’dan destek sözü aldıklarını da vurguladı. Söz konusu ziyarette Prof. Dr. Öztoprak DAÜ mezunlarının dünyanın çeşitli yerlerinde başarılı pozisyonlarda yer aldıklarına dikkat çekerek DAÜ mezunları ile her zaman gurur duyduklarını vurguladı.

Sennaroğlu, Büyükkonuk Belediyesi’nin Eko Pilot Köy olarak seçildiğini ve her yıl geleneksel Eko Gün etkinliğini düzenlediklerini aktararak, bu yıl 12 Ekim 2014 tarihinde 15. Geleneksel Eko Gün etkinliğini düzenlemeye hazırlandıklarınının da altını çizdi. Sennaroğlu, DAÜ’nün önemini mezun olduktan sonra anladığını belirterek KKTC’nin her alanda tanınmasında DAÜ’nün önemli rolü olduğuna dikkat çekti. Eğitim hayatı süresince DAÜ’de almış olduğu eğitimden ve kurduğu dostluklardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek DAÜ’nün önünden her geçtiğinde farklı duygular hissettiğini aktardı.