İçeriğe git

Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi Basın Grubu DAÜ Rektörlüğü'nü Ziyaret Etti

Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi (AKPA) basın mensupları Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne (DAÜ) ziyaret gerçekleştirdi. 13 Kasım 2014 tarihinde, DAÜ Rektörlüğü’ne gerçekleştirilen ziyaret sırasında ilk olarak DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret eden basın mensupları DAÜ ve Kıbrıs hakkında bilgiler aldı.

Farklı ülkelerden gelen yabancı basın mensupları (İtalya, İspanya, Polonya, Azerbaycan, Danimarka, Fransa, Romanya, Vatikan, Almanya, Belçika) AKPA olarak Avrupa ile bağlantılı olan konuların ilgi alanlarında olduğunu belirtti ve gerek Güney Kıbrıs’ın gerekse Kuzey Kıbrıs’ın böyle bir konunun tam içerisinde olduğunu düşündüklerini vurguladı.

Ziyaret sırasında konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Osam, eğitim kalitesine son derece önem verdiklerini belirterek Üniversitenin çeşitli bölümlerinin aldığı akreditasyonlar hakkında bilgiler verdi. DAÜ’nün öğrenci ve fakülte profili ile ilgili de bilgiler aktaran Prof. Dr. Osam, 95 farklı ülkeden gelen 19 bin civarındaki öğrencinin barış ve huzur dolu bir ortamda uluslararası bir eğitim aldıklarını vurguladı.

Ziyaret sırasında hazır bulunan Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen ve Tanıtım İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca akreditasyonların kalitenin tescili olduğunu belirterek, DAÜ’nün ada genelinde eğitim veren Üniversiteler arasında birinci sırada yer aldığına dikkat çekti. Prof. Dr. Amca, DAÜ’nün öğrenci profili ile ilgili soruları cevaplandırarak, geçmiş yıllarda DAÜ’nün öğrencilerinin %70’ini Türkiye’den gelen öğrenciler oluştururken, artık yabancı ülkelerden gelen öğrenci sayısının çok daha yüksek olduğuna, bunun da üniversitenin başarılı akreditasyon çalışmaları ile bağlantılı olduğuna vurgu yaptı. DAÜ mezunlarının dünya genelinde birçok başarılı işte çalıştığına dikkat çeken Prof. Dr. Amca, ABD ve Avrupa ülkelerindeki birçok önemli firmanın başında DAÜ mezununun yer aldığını, mezunların başarısının ise yeni öğrencilerin DAÜ’yü tercih etmelerindeki etkenlerden biri olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Osam’a gerçekleştirilen ziyaretin hemen ardından Prof. Dr. Sözen ve Prof. Dr. Amca tarafından DAÜ Senato Salonu’nda DAÜ ve Kıbrıs sorunu ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Prof. Dr. Amca, DAÜ tanıtım filmi gösterimi ardından DAÜ hakkında konuklardan gelen soruları yanıtladı.  Prof. Dr. Sözen ise Kıbrıs sorunu va yaşanan gelişmeler hakkında konuklara bilgiler verdi. Kıbrıs Rum Kesimi ve Kuzey Kıbrıs’tan 1,000’er kişi ile yüzyüze yapılan son kamuoyu araştırmasının sonuçlarını gazetecilerle paylaşan Prof. Dr. Sözen, gazetecilerden konuyla ilgili gelen birçok soruyu da cevaplandırdı. Söz konusu ziyaret gerçekleştirilen kampüs turunun ardından sona erdi.